Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Kerstproject 2017 – Santons maken

In de Provence in Frankrijk is het een eeuwenoude traditie om het Kerstverhaal te verplaatsen naar de eigen omgeving. Uit klei gemaakte figuurtjes verbeelden de dorpelingen. Santons genaamd: kleine heiligen. Met hun geschenken of hun ambachten zijn ze op weg naar de stal om het Kerstkind te begroeten. Net zoals in het verhaal de wijzen uit het oosten hun geschenken brachten.

Spelend met die Franse traditie gaan wij als leden van de wijkgemeente Vredenoord iets dergelijks doen. U en jij gaan met elkaar, in groepjes of in tweetallen, zelf Santons maken van klei. Moeilijk? Nee hoor! Je hoeft je alleen maar af te vragen wat je zelf zou doen als je een geschenk komt brengen bij het Kerstkind. Wat zou dat geschenk kunnen zijn?

Wat zou u beslist van u zelf aan dat kind geven? En wat zegt dat geschenk over u zelf.

Dat zijn meteen mooie vragen om elkaar te stellen en erover te praten. Al kleiend en schilderend. Want dat gaan we doen. Vredenoord breed, van klein tot groot. Het resultaat hoeft niet perse mooi te zijn, als het maar écht is. In de Adventsperiode hopen we de groei te zien van een kleurrijke miniatuurversie van een Kerstmis vierend Vredenoord.
Aan de slag dus!

Hier onderaan staat wanneer dat kan. Maar u kunt ook zelf een afspraak maken met een ander om samen te kleien en te verven…en te praten dus!

SANTONS MAKEN KAN OP:

  • Woensdag 29 november van 09.30 uur tot 19.30 uur in de Opstandingskerk
  • Zondag 3 december na de kerkdienst in beide vierplekken
  • Donderdag 7 december van 14.00 tot 19.30 uur in de Adventskerk
  • Vrijdag 8 december om 11.45 uur (vooraf Bakkie Troost om 11.00 uur) in de Pop Up winkel in het Forum
  • Zondag 10 december na de kerkdienst in beide vierplekken
  • Dinsdag 12 december vanaf 19.30 uur in de Adventskerk
  • Woensdag 20 december vanaf 19.30 uur in de Opstandingskerk

Op maandagmorgen tussen 09.00 en 11.oo uur kunt u ook zelf aan het werk in de Opstandingskerk en dat geldt vrijdagsmorgens voor dezelfde tijd in de Adventskerk.

Thuis een santon maken kan natuurlijk ook. Materiaal en informatie verkrijgbaar via Corry vd Molen, tel. 346549 of Trudy Rumpt, tel. 371564.

Klik HIER om foto’s te bekijken van de verschillende creatieve bijeenkomsten!


Afbeelding van de santons afkomstig van Wim Elbers/Neeltje Reijnders – Protestantse Gemeente Krommenie