Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Nieuws

Stiltewandeling

Klik hier om het verslag van de laatste stiltewandeling op 19 oktober 2018 te lezen.


Dinsdagmiddag in de Vijverhof – “De lagere school”

In het kader van ‘Ouderenwerk Vredenoord’ was er op 9 oktober een middag in de Vijverhof met het onderwerp “De lagere school”. Onder leiding van Reinder van der Molen was er een bespreking van- en een gesprek over het boek ‘De lagere school’. Veel rapporten, klassefoto’s en handwerkjes zijn meegenomen. Een aantal foto’s van deze middag staan op de Foto’s pagina, klik hier om te bekijken.


Fotowedstrijd Kerkbalans “De kerk door jouw ogen”

Wat spreekt jou zo aan in de kerk? Laat het zien door mee te doen aan de fotowedstrijd van Actie Kerkbalans. Maak een foto waarop je laat zien wat de kerk voor jou zo waardevol maakt. Iets dat je ontroert, even stil maakt, in beweging zet, of doet lachen. Klik hier voor meer informatie.


Foto’s startweek Vredenoord

Op de foto pagina staat een serie foto’s van de afgelopen startweek Vredenoord: stiltewandeling, bloemschikken en startdienst op zondagmorgen. Klik hier om de foto’s te bekijken.


Nieuwe scriba

Tijdens de kerkdienst op 23 september 2018 in de Opstandingskerk is de heer Harrie van der Ploeg tot ambtsdrager / scriba van de wijkgemeente Vredenoord bevestigd. Een voor velen bekend gezicht op een voor hem bekende plek – wij zijn er blij mee! Zo is na een lange periode zonder scriba deze belangrijke positie nu toch weer ingevuld.


Op zoek naar identiteit

Van 16 september tot t/m 25 oktober a.s. exposeert Myla Alkema – sinds een jaar de artiestennaam van de in Assen wonende Lammy Alkema – haar schilderijen in de Adventskerk. Klik hier voor meer informatie.


Jeugdclub

Omdat zich geen nieuwe clubleiding heeft aangemeld kan de jeugdclub dit seizoen niet meer doorgaan.


Oosterhuisvesper

U kunt zich nog aanmelden voor deelname aan de Oosterhuisvesper die op 25 november in de Adventskerk gehouden zal worden. Alle relevante informatie kunt u hier vinden. Aanmelden bij Klaas Pieter Touw of Corry van der Molen.


Dinsdagmiddagen in de Vijverhof

Het programma voor de komende maanden (september – december 2018) is nu bekend. Zie de pagina ‘Dinsdagmiddag in Vredenoord’ en/of de Agenda voor meer informatie.


Nieuwe activiteitenkrant 2018 – 2019

De nieuwe activiteitenkrant voor het winterseizoen 2018 – 2019 is nu beschikbaar. Klik hier om deze in een nieuw venster te bekijken.


Een eigen kistorgel in de Adventskerk

Uit de nalatenschap van Jo en Tine Vaandrager is recentelijk een kistorgel aangeschaft. Klik hier voor meer informatie en een foto.


SOEPel agenda

Planning van de SOEPel diensten en bijeenkomsten voor de rest van dit jaar (zie ook SOEPel webpagina en agenda):

  • 14 oktober: koor / activiteit
  • 11 november: samen met de B2getthere jongeren. Thema: Sintmaarten

Partnergemeente Sollstedt

Er is een webpagina gemaakt waar meer informatie over onze partnergemeente Sollstedt is te vinden. Ook staat er onder Links nu een hyperlink naar de website van Sollstedt.


Vredenoord heeft ook een Facebook pagina!

De voormalige Facebook pagina van de Adventskerk is door Kees Richters omgebouwd tot een Vredenoord Facebook pagina. Kees Richters is en blijft de beheerder en coördinator van deze Vredenoord Facebook pagina dus artikelen voor publicatie graag naar Kees doorsturen (e-mail: c.richters@home.nl)