Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Agenda

30-jarig bestaan Asser Bach Cantategroep – lezing en concert

Datum: zaterdag 17 december
Tijd: 18:15 uur

Op 17 december 2022 voeren koor en orkest van de Asser Bach Cantategroep Bachs de Hohe Messe (BWV 232) van J. S. Bach uit in de Grote Kerk van Veenhuizen. Dirigent is Marion Bluthard. Vooraf houdt barokspecialist Ton Koopman een lezing met de titel “De Hohe Messe: Bachs laatste werk?” Dit is een unieke gelegenheid om een lezing van Ton Koopman bij te wonen en te luisteren naar een integrale uitvoering van de Hohe Messe.

In 1992 werd de basis gelegd voor de Asser Bach Cantategroep. Koor en orkest hebben tot nu toe zo’n 120 cantates en andere werken van J.S. Bach uitgevoerd. Sinds 2018 staat het ensemble onder de enthousiaste en deskundige leiding van dirigent Marion Bluthard. Vier keer per jaar werkt de Asser Bach Cantategroep mee aan een vesperdienst in de Adventskerk in Assen. Af en toe verlaat het ensemble de thuisbasis voor een concert of cantatedienst buiten Assen.

Het 30-jarig jubileum is aanleiding voor een bijzonder programma in de beide kerken van Veenhuizen (Drenthe).

  1. Eerst houdt Ton Koopman een interessante lezing over de ontstaansgeschiedenis van de Hohe Messe en de plaats van dit werk in het oeuvre van J.S. Bach. Koopman is al jarenlang een autoriteit op het gebied van Bach en diens muziek. Zijn lezing begint om 18.15 uur en vindt plaats in de Koepelkerk in Veenhuizen.
  2. Daarna voeren solisten, koor en orkest om 20.00 uur de integrale Hohe Messe uit in de Grote Kerk van Veenhuizen, aan de overkant van de straat.

Kaarten voor de lezing kosten € 12,50. Kaarten voor het concert kosten € 30, t/m 29 jaar € 15, incl. programma en thee/koffie in de pauze. Ga voor meer informatie naar de website https://www.asserbachcantategroep.nl/. Daar kunt u ook uw kaarten bestellen.

Foto: Berta van der Kolk

« Terug naar het overzicht