Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Agenda

Muziek & poëzie theatervoorstelling ‘Tot rust’ door het Pronkjewail trio

Datum: zondag 29 mei
Tijd: 16:00 uur

Marijke Beute – mezzosopraan, Marit Cornelissen – klarinet en Jaap de Kok – piano ontmoetten elkaar op het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Zij stelden een programma samen dat bestaat uit muziek en poëzie die op een theatrale manier is vormgegeven. Het is een zoektocht naar rust langs thema’s als wanhoop, liefde en de schoonheid van het leven.

Het trio koos muziek uit verschillende periodes en wisselt liederen af met opera. Vanuit het niets begint het programma met het schitterende ‘Flow my tears’ van Dowland. Daarna zijn o.m. te horen ‘Sei still mein Herz’ van Louis Spohr, ‘Josef lieber Josef mein’ van Johannes Brahms en ‘Parto parto’ uit de opera ‘La clemenza di Tito’ van W.A. Mozart. De liederen worden doorsneden door ‘Habanera’ uit ‘Carmen’ van Bizet en enkele verhalen. Daarmee wordt ook de multi-inzetbaarheid van het muzikale trio zicht- en hoorbaar: de pianist wordt zanger en de zangeres pianiste. Als inleiding op het concertino van Donizetti leest Jaap de Kok zijn gedicht ‘Tot rust’. Die muziek van Donizetti wijst naar een oord dat op deze wereld niet te vinden lijkt. Is dat het oord waar het slotstuk ‘Somewhere’ uit de ‘West Side Story’ van Bernstein over gaat?

De luisteraar wordt meegezogen in de muziek en de verhalen om er uiteindelijk, ook door mee te zingen, zelf onderdeel van te worden. Al met al een rustgevend programma voor de zondagmiddag.

Tijd: zondag 29 mei om 16.00 uur

Plaats: Adventskerk, Lindelaan 49 Assen

Kaarten: à € 10,– in de hal van de kerk. Jongeren t/m 18 jaar hebben gratis toegang

Organisatie: Kerk en Theater Vredenoord

« Terug naar het overzicht