Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Agenda

Opening expositie ‘Passie voor Kleur’ – schilderijen van Riet Weegink

Datum: zondag 2 juni
Tijd: 16:00 uur

Riet Weegink- Bokdam, geboren in 1942 te Almelo, exposeert figuratieve (rond de seizoenen) en abstracte schilderijen in de Adventskerk . Haar tekenleraar op het Christelijk Lyceum vond dat ze naar de kunstacademie moest. Haar ouders vonden echter dat tekenen en schilderen een leuke hobby was maar dat ze een vak moest leren. Zo kwam zij in het ziekenhuis te werken waar ze de opleiding voor radiologie, diagnostiek en therapie deed. Een paar keer is Riet met man Eef en de twee zoons  van woonplaats veranderd maar vanaf 1970 woont ze in Assen. Het tekenen en schilderen is ze altijd blijven doen en daartoe heeft ze  verschillende cursussen en workshops gevolgd, ook in beeldhouwen. In de Opstandingskerk hangen permanent een paar van haar werken. Riet werkt soms in opdracht en exposeerde op verschillende plekken zoals De Kolk, Galerie Marsdijk en Pulchri Studio in Den Haag.

Expositie en opening

De schilderijen – op linnen en uitgevoerd in acryl of olieverf danwel een combinatie daarvan – zijn te zien van 2 juni  t/m 1 september a.s. op zondagmorgen rond de kerkdienst van 10.00 uur en op vrijdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur.

De tentoonstelling in de Adventskerk wordt geopend op zondagmiddag 2 juni om 16.00 uur met een muzikale bijdrage van de jonge organiste Anna den Reijer die onlangs op het Asser Jeugd Orgelconcours de 2e plaats behaalde.

Hartelijk Welkom!

Werkgroep Kerk en Kunst Vredenoord

« Terug naar het overzicht