Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Agenda

Opening nieuwe expositie: schilderijen van Myla Alkema

Datum: zondag 16 september
Tijd: 16:00 uur

Op zoek naar identiteit

Schilderijen van Myla Alkema in de Adventskerk

Van 16 september tot t/m 25 oktober a.s. exposeert Myla Alkema – sinds een jaar de artiestennaam van de in Assen wonende Lammy Alkema – haar schilderijen.

Zij zoekt naar eigen beeldtaal om haar persoonlijk verhaal in schilderijen vorm te geven. Dat blijkt, nadat ze van 2005 t/m 2010 de Klassieke Academie in Groningen had gevolgd, een uitgebreide zoektocht waarin veel wordt geëxperimenteerd.

Kunstenaars die hun eigen beeldtaal hebben ontwikkeld, zoals Kandinsky, Malevich, Picasso en Rothko zijn haar grote inspiratiebronnen. Muziek en spiritualiteit, met het werk ‘Evolutie’ van Mondriaan als leidraad, zijn belangrijke drijfveren.

Nu werkt Myla veel met pastelkrijt en acrylverf.

Ze exposeerde o.m. in het ICO in Assen, Galerie Pictura en Het Scheepvaartmuseum in Groningen, Borg Verhildersum in Leens en Galerie Bonnard in Nuenen.

Zie verder www.mylaalkema.wixsite.com/paintings.

Opening

De expositie wordt op zondagmiddag 16 september om 16.00 uur geopend met muziek van het duo May & June. Tevens zal Myla haar eerste gedichtenbundel presenteren.

Bezichtigingstijden

in de Adventskerk, Lindelaan 49, Assen-oost op vrijdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur en op zondagmorgen rond de kerkdienst van 10.00 uur. Ook tijdens de Cantatedienst op zondag 23 september en de Vesper op zondag 14 oktober telkens om 16.00 uur.

Van harte welkom!

Werkgroep Kerk en Kunst Vredenoord/Adventskerk

« Terug naar het overzicht