Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Agenda

Opening nieuwe tentoonstelling – aquarellen en etsen van Nel Jol

Datum: zondag 18 maart
Tijd: 16:00 uur

Nel Jol (1945) uit Assen tekende als kind, thuis in Scheveningen, al graag. Op school was dat anders: het voorbeeld dat nagetekend moest worden werd op de millimeter nagemeten. Als het niet klopte was het ‘uitgummen en overdoen’ , soms meerdere malen. Mooier werd het daar niet van.

Pas in het voortgezet onderwijs werd eigen inbreng gewaardeerd en gestimuleerd.

In Epe heeft Nel leren etsen, het werken met o.a. fijne etsnaald en zinkplaat. Een prachtige techniek, eigenlijk een ambacht. Het is altijd een verrassing hoe een afdruk onder de pers vandaan komt.

In 1991 begon ze in Assen met aquarelleren bij Creatieve Club Vincent.

Bij Yvonne Visser ontdekte ze daar de eerste mogelijkheden van het werken met waterverf. Later had ze veel aan de begeleiding van Rob Hellinga die de kunst verstond om ieder te ondersteunen in een eigen manier van werken. Het durven gebruiken van meer pigment heeft Nel te danken aan Emilia Hauser, bij wie ze op Schiermonnikoog meerdere malen een midweekcusus volgde.

De onderwerpen zijn divers maar liefst schilder ze buiten in de natuur, rond Assen of bij het Wad. Aquarelleren vraagt om snel werken omdat het licht of het getij gauw verandert. Nel heeft niet de bedoeling om de werkelijkheid te kopiëren. Wel  probeert ze de sfeer te vangen. ‘Het is heerlijk om ’s morgens vroeg een plek te zoeken met in de fietstas een grote fles water, een blikje verf, kwast en papier Meer heb je voor een aquarel niet nodig!’

Nel  exposeert regelmatig, vooral in Assen. Deze keer in de Adventskerk, Lindelaan 49 Assen-oost. Bezichtigingstijden: van 18 maart tot 4 mei , vrijdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur en zondagmorgen rond de kerkdienst van 10.00 uur.

De expositie wordt geopend op zondag 18 maart om 16.00 uur door Henk Huisman uit Epe en gevolgd door een rondgang langs het werk met een hapje en een drankje. Van harte welkom!


Kerk en Kunst Vredenoord / Adventskerk

« Terug naar het overzicht