Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Agenda

Uitnodiging voor een digitale gemeenteavond

Datum: woensdag 21 april
Tijd: 20:00 uur

Maar eerst: wat hadden we een ontroerende, creatieve Paasvieringen! Heel veel mensen hebben eraan meegewerkt. Zichtbaar en hoorbaar, of in de voorbereidingen en op de achtergrond. Grote dank daarvoor.

En de weg gaat verder, ook voor onze wijkgemeente. De kerkenraad wil u graag bijpraten over waar we nu staan en welke route nog volgt in het proces ‘Stappen onderweg’. Want we zitten inmiddels midden in het proces van definitieve kerkkeuze. Een spannend proces. Misschien denkt u ‘gelukkig, eindelijk’ want we horen nu al zo lang bij elkaar’. Maar misschien is het een worsteling voor u, hebt u helemaal geen behoefte aan verandering want het gaat toch goed zo. Of zijn er allerlei vragen: Hoe moet dat na coronatijd of: hoe gaat het proces van Vredenoord samen met dat op Assens niveau?

Extra lastig voor u als gemeentelid maar zeker ook voor ons als kerkenraadsleden is dat we elkaar in het afgelopen coronajaar weinig hebben kunnen spreken, juist ook hierover. Wij missen sterk de inspirerende live – ontmoetingen, ook al doen we met elkaar wat we kunnen.

Om al die redenen nodigen we u uit voor een digitale gemeenteavond op 21 april van 20.00 tot 20.45 uur, te bekijken via het YouTube kanaal van Vredenoord Assen.

Daarin onder meer het voorkeursmodel van de kerkenraad ‘Adventskerk vierplek, Opstandingskerk diaconaal en vergadercentrum’ en hoe een werkgroep dit model nu onderwerpt aan een haalbaarheidsonderzoek. Ook is er aandacht voor de samenhang met het proces op stedelijk niveau en het tijdpad. Er bestaat de mogelijkheid om van tevoren uw vragen kenbaar te maken bij de scriba, zodat we de reactie mee kunnen nemen in de presentatie. En: laat u op die avond ook verrassen door de doorgaande weg en hoe de lockdown ook inspiratie biedt. Nog een tip: kijk die avond samen. Nodig iemand uit of laat u uitnodigen. Binnen de coronaregels natuurlijk.

De contactgegevens van de scriba Harrie van der Ploeg zijn: e-mail scriba@vredenoord-assen.nl en telefoon 0592-347812.

Op de webpagina “Het proces van kerkkeuze in vogelvlucht” leest u alvast iets meer over het proces van kerkkeuze.

We hopen u op de 21e digitaal te ontmoeten.

Namens de kerkenraad, Jenneke Netjes

« Terug naar het overzicht