Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Agenda

Vesper met Agricola Consort, Groningen – GAAT NIET DOOR

Datum: zondag 22 maart
Tijd: 16:00 uur

DEZE VESPER GAAT HELAAS NIET DOOR IN VERBAND MET DE MAATREGELEN RONDOM HET CORONAVIRUS

 

‘Gezegend land om in te wonen’ is de thema-aanduiding van de vesper op komende 22ste  maart. Halverwege de Veertig Dagen mag deze zondag (Laetare – Verheug u!) even anders van toon en sfeer zijn: midden in de woestenij van het leven is er plotseling zicht op land om in te wonen! In het meditatieve gedeelte van de vesper richten we ons op Numeri 13, op het relaas van de twaalf die zojuist teruggekomen zijn van hun veertig dagen durende verkenningstocht.

 

De opzet van de vesper is zoals die ons vertrouwd is geworden wanneer de vesper-cantorij meewerkte: wat betekent dat ook nu op verschillende momenten in de liturgie sprake is van ‘samenspel’ tussen koor en gemeente. Daarnaast is er echter alle ruimte voor de eigen rol voor het koor. Het Groningse Agricola Consort o.l.v. Jaap de Kok is een nieuw ensemble in onze reeks Musica pro Deo. Een extra welkom dus! De muziek die zij brengen is Engelse kerkmuziek. Zij nemen het canticum voor hun rekening: Magnificat en Nunc Dimittis (Lofzang van Maria en Simeon) in een compositie van de niet zo bekende componist George Dyson (1883 – 1964). Maar ook werken uit vroegere periodes zullen ten gehore worden gebracht, van o.a. John Goss en Henry Purcell. Het koor wordt begeleid door zijn vaste begeleider, Johan Smit. De begeleiding van de samenzang ligt, zoals altijd, in handen van onze eigen organist Wietse Meinardi, die uiteraard ook het prae- en postludium zal verzorgen. Liturg zal onder-getekende zijn.

We hopen op een mooie vesperviering. U bent in ieder geval van harte welkom.

De toegang is zoals altijd vrij, maar we zijn blij met een ruime gift in de uitgangscollecte.

Jaap de Raadt


Deze viering wordt gehouden in het kader van Musica pro Deo. Voor meer informatie zie de webpagina ‘Bijzondere diensten‘ en de webpagina ‘Kerkmuziek en liturgie‘. Na afloop van de viering wordt bij de uitgang een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. Een ruimhartige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld om ook in de toekomst deze vieringen mogelijk te maken.

« Terug naar het overzicht