Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Agenda

Vespercantorij

Datum: zondag 14 oktober
Tijd: 16:00 uur

God heb ik lief…

Musica pro Deo-vesper in de  Adventskerk

Zondag 14 oktober zal in de reeks Musica pro Deo weer een vesper gehouden worden waarbij het muzikale aandeel  verzorgd wordt door de Vespercantorij, een groep geoefende zangeressen en zangers ‘uit eigen gelederen’. Behalve dat zij stem geeft aan de verschillende liturgische onderdelen van de vesper en daarbij de gemeentezang ondersteunt, zal de cantorij ook de volgende stukken ten gehore brengen: van de vrij onbekende duits-joodse componist Louis Lewandowski (1821-1894) – in het Hebreeuws (!) – ‘Enosj kechatsir’, een lied naar Psalm 103 (15-17). Lewandowski was verbonden als dirigent aan de Nieuwe Synagoge in Berlijn en wordt beschouwd als een belangrijk vernieuwer van de synagogale liturgie. Verder zingt de cantorij ‘If ye love me’, van de Engelse componist Thomas Tallis (1505-1585). Dit werk was onlangs nog te horen tijdens de huwelijksplechtigheid van prins Harry en Meghan Markle. En als derde bijdrage: ‘Lead me, Lord’, van opnieuw een Engelse componist: Samuel Sebastian Wesley (1810-1876).

Belangrijk accent zal tijdens de vesper op Psalm 116 vallen. ‘God heb ik lief, want die getrouwe Heer…’, de woorden zijn bekend, vertrouwd. Psalm 116 werd vroeger in elk geval vaak gezongen. De Psalm zal klinken in het Psalmgebed, maar ook zal hij geheel gezongen en gelezen worden om tenslotte ook nog te worden overdacht.

De Vespercantorij staat onder leiding van Peter Siebesma, het orgel wordt bespeeld door Wietse Meinardi. Liturg is Jaap de Raadt.

U bent van harte welkom op zondag 14 oktober om 16 uur in de Adventskerk.

De toegang is gratis, er is wel een uitgangscollecte.


Deze vesperdienst wordt uitgevoerd in het kader van Musica pro Deo.

Voor meer informatie over Musica pro Deo wordt verwezen naar de webpagina’s ‘Kerkmuziek en liturgie‘ en ‘Bijzondere diensten‘.

De vieringen en concerten zijn gratis toegankelijk. Er wordt wel een ruimhartige bijdrage bij de uitgang gevraagd om goede kerkmuziek blijvend mogelijk te maken.

« Terug naar het overzicht