Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Agenda

Werkweek voor liturgie en kerkmuziek 2018

Datum: dinsdag 17 juli
Tijd: 09:30 uur

Heb jij er plezier in om ontspannen te zingen of muziek te maken? Hou je van kerkmuziek of wil je je verdiepen in de achtergrond en betekenis van liturgie? Wil je lekker eten en ontspannen bij een glas fris, wijn of bier? Dan ben je van harte welkom bij de Werkweek voor liturgie en kerkmuziek, georganiseerd door de Protestantse Kerk in Nederland. Je kunt je individueel opgeven, maar ook met familieleden, cantorij-leden of andere kerkleden en musici. Vier dagen lang ga je intensief aan de slag met kerkmuziek. Een team van enthousiaste musici en theologen staat garant voor een inspirerend programma.

Thema: ‘Nu laat ons gaan’, over de zending

Dit jaar staat de Werkweek in het teken van de ‘zending’. Aan het eind van de dienst, vóórdat de zegen wordt gegeven, worden wij – als het goed is- heengezonden. De zending vormt een belangrijke schakel tussen dat wat gevierd wordt in de dienst, en dat wat ons te doen staat in de wereld waarin wij leven. Gerechtigheid doen, vrede brengen, het evangelie handen en voeten geven – daartoe worden wij als gemeente geroepen. Zondagse liturgie heeft geen betekenis wanneer er geen verbinding is met ons handelen op door-de-weekse-dagen. Vieren en dienen horen bij elkaar. De zending verbindt die twee. Over de zending gaat het dit jaar. Waartoe worden wij gezonden? Wat betekent die zending? Hoe verbinden wij dat wat wij vieren met ons dagelijks leven? Deze vragen bieden stof genoeg voor verdieping, muziek genoeg om te zingen en reden genoeg om te vieren. De bundel met muziekstukken wordt je tevoren toegestuurd.

Datum, plaats, tijd en aanmelding

De Werkweek voor liturgie en kerkmuziek 2018 wordt gehouden van dinsdag 17 juli (9.30 – 11.00 aankomst) tot en met vrijdag 20 juli (14.00 uur vertrek). De werkweek telt 28 uur studiebelasting voor predikanten en kerkelijk werkers in het kader van de Permanente Educatie.

Locatie is Centrum Bovendonk, een voormalig seminarie en nu congreshotel. Een sfeervol gebouw met een eigen kapel, refter, bibliotheek en een gezellige binnenplaats. www.bovendonk.nl. Je vindt Centrum Bovendonk aan de Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven, nabij Bergen op Zoom en Roosendaal. Het centrum is goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer.

Deelnamekosten variëren van € 235,- p.p. voor een tweepersoonskamer voor jongeren tot 30 jaar tot € 530,- p.p. voor een luxe eenpersoonskamer, bereikbaar per lift.

Meer informatie en aanmelden www.pkn > A-Z lijst >  PCTE > Werkweek voor liturgie en kerkmuziek, of voor informatie 030 – 880 18 80.

Coördinator is Elske te Lindert, etelindert@icloud.com

Op zomeravonden is het goed toeven op de sfeervolle binnenplaats:

« Terug naar het overzicht