Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Mooi verhaal

Vrijdagavond 7 december is de officiële opening van Mooi Verhaal, onze kerkelijke popupwinkel in winkelcentrum het Forum te Assen.

In de eerste week staan er meteen een aantal bijzondere activiteiten op het programma:

  • Zaterdag 8 dec. is er de hele dag gelegenheid om brieven te schrijven voor gewetensgevangenen. Er is live muziek.
  • Donderdag 13 en vrijdag 14 december kun je ’s morgens om 11 uur aanschuiven voor Bakkie Troost. Een laagdrempelige activiteit voor iedereen, om samen in gesprek te gaan onder begeleiding van een pastor. Donderdag is dat Elly Veldman, ouderenpastor, en vrijdag is dat Koos Tolboom, pastoor van de RK-parochie.
  • Donderdagmiddag geeft Ienke Vos uit Vries een presentatie over haar project De dansende kerk. Geïnspireerd door het bekende schilderij van Marius van Dokkum wil zij niets liever dan dat dans en vrolijkheid een plaats krijgen binnen de kerk en daarbuiten. Presentatie start om 15.00 uur.
  • Vrijdagavond om 19.30 is er een presentatie van onze eigen Jeugdraad. Speciaal bedoeld voor jongeren en wie zich betrokken voelt bij de jeugd.
  • Zaterdagmiddag 15 december ontvangen we de scriba van de landelijke Protestantse Kerk in Nederland, René de Reuver. Hij zal spreken over de recente uitgave Van Migrant tot Naaste, over een christelijke visie op het vraagstuk van de migratie. Deze activiteit begint om 14.00 uur.

Graag tot ziens!

ds. Bert Altena