Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Nieuws

Huub Oosterhuis Projectkoor

Op zondag 23 februari a.s. zal er in het kader van ‘Musica pro Deo’ in de Adventskerk weer een Vesperviering zijn met daarin liederen en woorden van Huub Oosterhuis. Voor deelname aan het projectkoor, dat aan deze vesperviering meewerkt, klikt u hier voor meer informatie.

Stiltewandelingen

Klik hier om het verslag van de laatste stiltewandeling op 13 november 2019 te lezen. De planning voor de periode september – december 2019 is bekend, klik hier om te bekijken.

Gemeenteleden aan de slag voor Present

Op zaterdag 12 oktober zijn een flink aantal vrijwilligers van de wijkgemeente Vredenoord aan de slag geweest voor de stichting Present. Klik hier om een filmpje te bekijken die een goede indruk geeft van het werk dat is verzet. Namens de hulpontvangers en de stichting Present worden alle vrijwilligers heel erg hartelijk bedankt!

Jubileum Ds. Helène van Noord

Zondag 29 september vierde in de Adventskerk ds. Helène van Noord haar 25-jarig jubileum als predikant. Klik hier voor foto’s; klik hier voor de tekst van het cabaret en klik hier voor de tekst van het lied van de collega predikanten.

 

Er komt een nieuwe kerkapp

Onze Protestantse Kerk Assen komt in oktober met een handige kerkapp: een platform voor onderlinge contacten voor alle leden. Met nieuws, agenda, de mogelijkheid om zelf foto’s en berichten te uploaden, voor reacties, en meer. Hou de berichten over de nieuwe kerk app de komende drie weken dus in de gaten! Klik hier om de poster te bekijken.

Privacyverklaring Protestantse Gemeente Assen

Op 1 april 2019 is de privacyverklaring van de Protestantse Gemeente Assen (PGA) op de website van de PGA geplaatst (klik hier om te relevante webpagina te bekijken en de privacyverklaring te downloaden). Aangezien Vredenoord een onderdeel is van de PGA is deze privacyverklaring ook voor onze wijkgemeente van kracht. De webredactie is op dit moment bezig om de Vredenoord website zodanig aan te passen dat deze voldoet aan het in de privacyverklaring gestelde. Een snelkoppeling naar de privacy pagina van de PGA staat in de voettekst van deze website.

Uitvaartteam Vredenoord

Het uitvaartteam bestaat uit de predikanten, de kerkelijk werker van Vredenoord en enkele toegeruste vrijwilligers uit de wijkgemeente:

  • ds. Helène van Noord
  • ds. Roeland Busschers
  • kerkelijk werker mw. Joke van Beveren
  • mw. Corry van der Molen-Sijbolts
  • mw. Gea van der Ploeg
  • mw. Cathrien Telgenhof-Oppedijk
  • dhr. Reinder van der Molen

Klik hier voor meer informatie over het team, de teamleden en het telefoonnummer om – indien nodig – te bellen.

Partnergemeente Sollstedt

Er is een webpagina gemaakt waar meer informatie over onze partnergemeente Sollstedt is te vinden. Ook staat er onder Links nu een hyperlink naar de website van Sollstedt.

Vredenoord heeft ook een Facebook pagina!

De voormalige Facebook pagina van de Adventskerk is door Kees Richters omgebouwd tot een Vredenoord Facebook pagina. Kees Richters is en blijft de beheerder en coördinator van deze Vredenoord Facebook pagina dus artikelen voor publicatie graag naar Kees doorsturen (e-mail: c.richters@home.nl).