Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Nieuws

Laatste keer Jeugdfiliaal Wereldwinkel in de Adventskerk

9 december was de laatste keer dat het jeugdfiliaal van de wereldwinkel in de Adventskerk geopend was. De jongeren zijn na 15 jaar trouwe dienst uitgevlogen en voor de laatste keer terug op het oude nest in de Adventskerk. Met een opbrengst van Euro 692,36 sluiten ze hun jarenlange werk af. Met postuum veel dank aan Lourens Touwen die hen jarenlang motiveerde. Dank ook aan de gemeente die de producten kocht. Zie de Foto’s pagina voor een aantal foto’s.


Marion Bluthart

Marion Bluthard is de nieuwe dirigent van de Asser Bach Cantategroep en maakt op zondag 23 december haar debuut in de Adventskerk. Klik hier voor meer informatie.


Schoonmaak Adventskerk

Op donderdagmorgen 10 januari 2019 staat de grote schoonmaak weer in de agenda. Zet de datum vast in de agenda. Meer informatie volgt – opgave is niet nodig.


Vrijwilligers voor de stilteruimte

Ook in het nieuwe jaar willen we de stilteruimte van de Adventskerk zo vaak mogelijk open kunnen stellen. Voor de dinsdagen en donderdagen, van 12.00 uur tot 12.30 uur zoeken we vrijwilligers om de kerk te openen, de lichten aan te doen, de kaars aan te steken en er gewoon “te zijn”. Geen zware klus op zich. Maar hoe meer mensen mee willen doen hoe beter. Aanmelden bij ds. Helene van Noord


Expositie in de Opstandingskerk

Vanaf deze week hangen er in de Opstandingskerk schilderijen, die gemaakt zijn door de kring “Meditatie en Schilderen” o.l.v. Auckjen Ridderbos en Marian Koster. Het thema was “de legende van Christoforus”. Het verhaal van de reus die zijn roeping zocht en vond. Het Christuskind dragen over het water en merken dat dat Kind juist hem droeg en redde van de verdrinkingsdood. Met gedichten, muziek en het verhaal zijn we al schilderend op weg gegaan. De maand november zijn we er 4 ochtenden in de Opstandingskerk mee bezig geweest. De resultaten kunt u nu de komende weken bekijken in de kerk. De expositie duurt tot 9 januari 2019. Meer info: Marian Koster tel: 858353.


Vrijwilligers taalondersteuning gevraagd

De groep taalondersteuning aan vluchtelingen (georganiseerd door Present Vluchteling) heeft dringend behoefte aan meer vrijwilligers. Iedere maandagmiddag van 13.30-15.30uur komen bewoners uit het AZC en vluchtelingen die al een woning hebben naar de Adventskerk om elkaar en ons te ontmoeten, maar vooral ook om geholpen te worden de Nederlandse taal te leren. Op dit moment komen er wekelijks ongeveer 25 tot 30 medelanders. Het aantal vrijwilligers is nu te klein om hen te bieden wat zij nodig hebben. Als vrijwilliger kun je er voor kiezen om er wekelijks te zijn of één keer in de twee of drie weken. Voor meer informatie kun je mailen naar de coördinator: annemarie.schipper@presentassen.nl.


Stiltewandeling

Klik hier om het verslag van de laatste stiltewandeling op 28 november 2018 te lezen.


Fotowedstrijd Kerkbalans “De kerk door jouw ogen”

Wat spreekt jou zo aan in de kerk? Laat het zien door mee te doen aan de fotowedstrijd van Actie Kerkbalans. Maak een foto waarop je laat zien wat de kerk voor jou zo waardevol maakt. Iets dat je ontroert, even stil maakt, in beweging zet, of doet lachen. Klik hier voor meer informatie. Inzenden kan t/m 14 december 2018.


Activiteitenkrant 2018 – 2019

De activiteitenkrant voor het winterseizoen 2018 – 2019 kunt u hier bekijken.


Partnergemeente Sollstedt

Er is een webpagina gemaakt waar meer informatie over onze partnergemeente Sollstedt is te vinden. Ook staat er onder Links nu een hyperlink naar de website van Sollstedt.


Vredenoord heeft ook een Facebook pagina!

De voormalige Facebook pagina van de Adventskerk is door Kees Richters omgebouwd tot een Vredenoord Facebook pagina. Kees Richters is en blijft de beheerder en coördinator van deze Vredenoord Facebook pagina dus artikelen voor publicatie graag naar Kees doorsturen (e-mail: c.richters@home.nl)