Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Nieuws

Stiltewandelingen

Klik hier om het verslag van de laatste stiltewandeling op 4 september 2019 te lezen. De planning voor de periode september – december 2019 is bekend, klik hier om te bekijken.


OPEN HUIS ASSEN

Op zaterdag 7 september zal er in het OPEN HUIS ASSEN een boekenbeurs worden gehouden. Klik hier voor meer informatie op de website van het OPEN HUIS ASSEN.


Vredenoord Vitaal

  • Klik hier om het verslag van de gemeenteavond over het rapport toekomstscenario’s: ‘Vredenoord Vitaal’ op dinsdag 27 augustus in de Opstandingskerk te lezen.
  • Klik hier om het rapport ‘Vredenoord Vitaal’ van de werkgroep te downloaden en te lezen.
  • Klik hier om de presentatie van Henk Schoep – gegeven tijdens de kerkdienst op 26 mei – te downloaden.

Privacyverklaring Protestantse Gemeente Assen

Op 1 april 2019 is de privacyverklaring van de Protestantse Gemeente Assen (PGA) op de website van de PGA geplaatst (klik hier om te relevante webpagina te bekijken en de privacyverklaring te downloaden). Aangezien Vredenoord een onderdeel is van de PGA is deze privacyverklaring ook voor onze wijkgemeente van kracht. De webredactie is op dit moment bezig om de Vredenoord website zodanig aan te passen dat deze voldoet aan het in de privacyverklaring gestelde. Een snelkoppeling naar de privacy pagina van de PGA staat in de voettekst van deze website.


Privacy wetgeving Vredenoord website
In het kader van de invoering van de verordening gegevensbescherming (AVG), gecombineerd met een opschoonactie, zijn alle fotoseries ouder dan 1 jaar (zie https://www.vredenoord-assen.nl/fotos/) verwijderd. Ook het fotoarchief is verwijderd. Met de rest van de foto’s (in de series en op de homepage) gaat de redactie aan de slag. Het uitgangspunt is dat we op onze website willen blijven tonen dat we een kerk van mensen zijn. Daarom proberen we toestemming van betrokkenen te krijgen. Lukt dat niet, dan zullen we ook deze foto’s helaas moeten verwijderen. Neem contact op met de webredactie als u vragen hebt. E-mail: webmaster@vredenoord-assen.nl.Uitvaartteam Vredenoord

In de Kerkbladen van begin 2019 stond informatie over het nieuw opgerichte uitvaartteam Vredenoord. Klik hier voor het volledige artikel met informatie over de teamleden en het telefoonnummer om – indien nodig – te bellen.


Vrijwilligers voor de stilteruimte

Ook in het nieuwe jaar willen we de stilteruimte van de Adventskerk zo vaak mogelijk open kunnen stellen. Voor de dinsdagen en donderdagen, van 12.00 uur tot 12.30 uur zoeken we vrijwilligers om de kerk te openen, de lichten aan te doen, de kaars aan te steken en er gewoon “te zijn”. Geen zware klus op zich. Maar hoe meer mensen mee willen doen hoe beter. Aanmelden bij ds. Helene van Noord


Vrijwilligers taalondersteuning gevraagd

De groep taalondersteuning aan vluchtelingen (georganiseerd door Present Vluchteling) heeft dringend behoefte aan meer vrijwilligers. Iedere maandagmiddag van 13.30-15.30uur komen bewoners uit het AZC en vluchtelingen die al een woning hebben naar de Adventskerk om elkaar en ons te ontmoeten, maar vooral ook om geholpen te worden de Nederlandse taal te leren. Op dit moment komen er wekelijks ongeveer 25 tot 30 medelanders. Het aantal vrijwilligers is nu te klein om hen te bieden wat zij nodig hebben. Als vrijwilliger kun je er voor kiezen om er wekelijks te zijn of één keer in de twee of drie weken. Voor meer informatie kun je mailen naar de coördinator: annemarie.schipper@presentassen.nl.


Partnergemeente Sollstedt

Er is een webpagina gemaakt waar meer informatie over onze partnergemeente Sollstedt is te vinden. Ook staat er onder Links nu een hyperlink naar de website van Sollstedt.


Vredenoord heeft ook een Facebook pagina!

De voormalige Facebook pagina van de Adventskerk is door Kees Richters omgebouwd tot een Vredenoord Facebook pagina. Kees Richters is en blijft de beheerder en coördinator van deze Vredenoord Facebook pagina dus artikelen voor publicatie graag naar Kees doorsturen (e-mail: c.richters@home.nl).