Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Nieuws

Privacy wetgeving Vredenoord website
In het kader van de invoering van de verordening gegevensbescherming (AVG), gecombineerd met een opschoonactie, zullen vanaf 1 april 2019 alle fotoseries ouder dan 1 jaar (zie https://www.vredenoord-assen.nl/fotos/) worden verwijderd. Ook het fotoarchief (zie https://www.vredenoord-assen.nl/foto-archief/) zal worden verwijderd. Als u de foto’s nog een keer wilt bekijken dan moet u dat vóór 1 april doen. Met de rest van de foto’s (in de series en op de homepage) gaat de redactie aan de slag. Het uitgangspunt is dat we op onze website willen blijven tonen dat we een kerk van mensen zijn. Daarom proberen we toestemming van betrokkenen te krijgen. Lukt dat niet, dan zullen we ook deze foto’s helaas moeten verwijderen. Neem contact op met de webredactie als u vragen hebt. E-mail: webmaster@vredenoord-assen.nl.


Tijdelijke expositie in de Adventskerk

In afwachting van de volgende wisselexpositie in de Adventskerk (‘Rusland mijn moederland’ – zie agenda) zijn tijdelijk  een vijftal schilderijen van Henk ter Horst met ‘Het Bos’ als thema tentoongesteld. Deze zijn tot 28 maart te zien (klik hier voor meer informatie).


Stiltewandelingen

Klik hier om het verslag van de laatste stiltewandeling op 6 maart 2019 te lezen.


Uitvaartteam Vredenoord

In de Kerkbladen van begin 2019 stond informatie over het nieuw opgerichte uitvaartteam Vredenoord. Klik hier voor het volledige artikel met informatie over de teamleden en het telefoonnummer om – indien nodig – te bellen.


Dinsdagmiddag in Vredenoord

Alle bijeenkomsten van de werkgroep “Dinsdagmiddag in Vredenoord” (t/m eind april 2019) kunt u hier vinden.


Laatste keer Jeugdfiliaal Wereldwinkel in de Adventskerk

9 december was de laatste keer dat het jeugdfiliaal van de wereldwinkel in de Adventskerk geopend was. De jongeren zijn na 15 jaar trouwe dienst uitgevlogen en voor de laatste keer terug op het oude nest in de Adventskerk. Met een opbrengst van Euro 692,36 sluiten ze hun jarenlange werk af. Met postuum veel dank aan Lourens Touwen die hen jarenlang motiveerde. Dank ook aan de gemeente die de producten kocht. Zie de Foto’s pagina voor een aantal foto’s.


Vrijwilligers voor de stilteruimte

Ook in het nieuwe jaar willen we de stilteruimte van de Adventskerk zo vaak mogelijk open kunnen stellen. Voor de dinsdagen en donderdagen, van 12.00 uur tot 12.30 uur zoeken we vrijwilligers om de kerk te openen, de lichten aan te doen, de kaars aan te steken en er gewoon “te zijn”. Geen zware klus op zich. Maar hoe meer mensen mee willen doen hoe beter. Aanmelden bij ds. Helene van Noord


Vrijwilligers taalondersteuning gevraagd

De groep taalondersteuning aan vluchtelingen (georganiseerd door Present Vluchteling) heeft dringend behoefte aan meer vrijwilligers. Iedere maandagmiddag van 13.30-15.30uur komen bewoners uit het AZC en vluchtelingen die al een woning hebben naar de Adventskerk om elkaar en ons te ontmoeten, maar vooral ook om geholpen te worden de Nederlandse taal te leren. Op dit moment komen er wekelijks ongeveer 25 tot 30 medelanders. Het aantal vrijwilligers is nu te klein om hen te bieden wat zij nodig hebben. Als vrijwilliger kun je er voor kiezen om er wekelijks te zijn of één keer in de twee of drie weken. Voor meer informatie kun je mailen naar de coördinator: annemarie.schipper@presentassen.nl.


Activiteitenkrant 2018 – 2019

De activiteitenkrant voor het winterseizoen 2018 – 2019 kunt u hier bekijken.


Partnergemeente Sollstedt

Er is een webpagina gemaakt waar meer informatie over onze partnergemeente Sollstedt is te vinden. Ook staat er onder Links nu een hyperlink naar de website van Sollstedt.


Vredenoord heeft ook een Facebook pagina!

De voormalige Facebook pagina van de Adventskerk is door Kees Richters omgebouwd tot een Vredenoord Facebook pagina. Kees Richters is en blijft de beheerder en coördinator van deze Vredenoord Facebook pagina dus artikelen voor publicatie graag naar Kees doorsturen (e-mail: c.richters@home.nl).