Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Rectificatie artikel Kerkblad 11

Collegium Vocale Drenthe | Tiende Bachcantateproject

In het Kerkblad van 31 mei is helaas de verkeerde tekst terechtgekomen onder  de kop Collegium Vocale Drenthe. Onze excuses hiervoor.

De juiste tekst moet zijn:

Het projectkoor Collegium Vocale Drenthe start begin september met het tiende project onder leiding van dirigent Roelof Bosma. Dit lustrumjaar wordt feestelijk afgesloten met een concert op zaterdag 10 november in de Hoofdstraatkerk in Hoogeveen. Het concert begint om 20.00 uur.

Op zes zaterdagochtenden worden vanaf 8 september twee bachcantates ingestudeerd : BWV 10 ‘Meine Seel erhebt den Herren’, BWV 248 Cantate 1 van het Weihnachts-oratorium en een drietal motetten onder andere BWV 118 ‘O Jesu Christ, meins Lebens Licht’. Van de deelnemers wordt zelfstudie thuis verwacht. De begeleiding tijdens de repetities, die plaatsvinden in de Oosterkerk/Hoofdstraatkerk in Hoogeveen, is in handen van Joke Venhuizen.

Aan het concert werken de volgende solisten mee: sopraan: Elizabeth Kooy, counter: David Cohen, tenor: Aart Mateboer, bas: Bart Oenema. De begeleiding tijdens het concert is in handen van het Ensemble Conservatoire uit Zwolle.

Wilt u meedoen? Denkt u er dan aan dat u zich voor zondag 10 juni opgeeft via de website www.collegiumvocaledrenthe.nl

Redactie Kerkblad