Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Assen…, dankjewel!

We kregen uit Oekraïne in de afgelopen week vele berichtjes, foto’s en video’s. Het derde en vierde transport uit Assen die snel op elkaar volgden waren daar debet aan. Enkele citaten (vertaald uit het Oekraïens) van die berichten vergezellen de beelden uit het gebied rondom Donestk en Kherson. Het is daar nog zeer onrustig. Onze aandacht, hulp en respect voor deze bewoners nabij frontline doet er echt toe!

Natalia Chermoshentseva meldt:
“De coördinatie van humanitaire  en geneeskundige hulp aan de Kherson regio werd in februari verlengd.
Dank aan onze vrienden uit de protestantse gemeenschap van Assen. Generatoren en huisraad voor herstel en 2 wasmachines voor het ziekenhuis in Novofrontsovka zijn geleverd.

Bedankt niet alleen voor de menselijke hulp, maar ook voor de steun, aandacht en liefde die jullie geven. Ik had het voorrecht om een dienst uit Assen (via YouTupe) te zien ter ere van de herdenking van de invasie van 24-02-2022. Zoveel aandacht ontroerde me enorm. De dienst was in het Nederlands, maar weerhield me niet om het goede te begrijpen. Dankjewel Helene van Noord!

Bedankt aan iedereen die ons helpt. Dit is een grote waarde!

Plannen voor maart:

  • Humanitaire hulpverlening (Polen, Nederland).
  • Huishoudelijk materiaal voor woningrestauratie, wasmiddelen (dorpjes rondom Kherson). Ook speciale aandacht Posad-Pokrovske. Ik zou geschokt zijn dat mensen daarheen teruggaan nadat het maandenlang aan de frontlinie stond en gewoon verwoest was.
  • Huishoudelijke materialen Novofrontsovshchyna
  • Samen met Dobroshtab kopen we al wasmiddelen, voedselproducten voor gezinnen met kinderen in Kherson en omliggende dorpen.

Iedereen nogmaals bedankt voor jullie hulp.”

Bedankt!

Natalia Chermoshentseva

En van Svitlana Tkacheko:
“We ontvingen vandaag een zeer belangrijke vracht voor het oosten van het land. Het kwam van de Protestantse gemeenschap uit Assen. We ontvingen generatoren, gaskachels, gasflessen en powerbanks voor onze telefoons. Alles is bestemd voor kleine gemeenschappen rond Donetsk en  Pavlograd.”

De strekking van de volgende video van Svitlana: “Bedankt aan de Protestantse gemeenschap van Assen voor steun en om de warmte van jullie harten te geven in onze koude maand februari”.

Wij ‘uit Assen’ zijn dichtbij, zoveel spreekt wel uit de beelden. De vier vrouwen komen weer naar Assen in het Palmpasen weekend. Rond de dienst van 2 april in de Opstandingskerk zal gelegenheid zijn voor ontmoeting en bemoediging.
Henk, Helene en Ralph.