Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Nieuws

 

Afscheid ds. Roeland Busschers

De viering op zondag 21 april a.s. is de allerlaatste waarin Roeland Busschers als onze wijkpredikant voorgaat. Na ruim zeventwintig jaar gaat hij met emeritaat.

We kijken met dankbaarheid terug op al die jaren dat hij met ons meeliep en voorging! Tijdens deze afscheidsviering werkt de cantorij mee en bespelen Wietse Meinardi en Frank van der Meulen het orgel en de piano. Na afloop wordt Roeland toegesproken en ontvangt hij zijn cadeaus. Daarna is er, zoals altijd, koffie.

Ook op zaterdagavond 20 april bent u als (oud)gemeentelid van harte welkom in de Opstandingskerk voor een informele afscheidsavond. Er is een optreden van Jiddisch muziekgezelschap Samosaara, ruimte voor ontmoeting én gelegenheid om Roeland de hand te schudden en dank je wel te zeggen!

Internetstoring

Rond de Paasdagen zijn we helaas getroffen door een flinke internetstoring. Onderzoek van KPN heeft uitgewezen dat de verbinding rond Pasen meer dan honderd keer is uitgevallen. Inmiddels heeft de KPN een nieuw modem opgestuurd en wij hopen dat daarmee de problemen weer zijn opgelost. Heel vervelend en we hopen op uw begrip. Namens het beamteam (Bert de Vries).

Het 8ste transport is ontvangen!

Het transport werd in grote dankbaarheid door de bewoners van Novovorontsovka ontvangen en uitgeladen. Op een later moment komen meer verhalen in detail van Ralph. De terugreis is gaande. Klik hier voor een videofilmpje van het transport en de ontvangst.

Het 8ste transport is ingepakt!

Aggregaten, 80 fietsen, landbouwwerktuigen, binnen- en buitenspeel toestellen voor bij de school, 120 ballen, een keuken voor in de schuilkelder, witgoed, een aanhangwagen met huif, nijvere breiwerkjes, laptops, een traktatie voor de kinderen en nog meer. Hartelijke dank voor uw giften in de Oekraïne collecte en alle andere bijdragen tijdens deze 40dagentijd. Lees meer………..

Talenten gezocht

De eerste publicatie van TALENTEN GEZOCHT heeft al resultaat opgeleverd! Daar is de kerkenraad heel blij mee. Toch zoeken we nog mensen die hun tijd en energie willen geven aan het huidige werk binnen Vredenoord of mee willen denken/helpen bij het vormen van die ene PGA. Klik hier voor een bijgewerkt overzicht van de activiteiten waarvoor we mensen zoeken.

Besluiten algemene kerkenraad betreffende de ontwikkeling van onze Protestantse Gemeente Assen.

De algemene kerkenraad heeft op maandag 5 februari 2024 besluiten genomen betreffende de ontwikkeling van onze Protestantse Gemeente Assen. Lees meer……... Aanvullend is vanuit de wijkkerkenraad van de Jozefkerk dit bericht gepubliceerd.

Dinsdagmiddag in Vredenoord

Het programma voor de eerste helft van 2024 van de werkgroep “Dinsdagmiddag in Vredenoord” staat nu op deze webpagina. Zie de agenda voor de individuele middagen.

De Asser cantorij zoekt nieuwe leden

Ruim twee jaar geleden begonnen als een initiatief van de wijkgemeente Vredenoord: onze Asser cantorij. Een bijzonder koor dat zingt tijdens vieringen van de Protestantse Kerk Assen. Om een solide basis te hebben voor onze cantorij zou het fijn zijn om nog wat leden er bij te hebben. Van harte welkom! Lees meer in deze cantorij nieuwsbrief en in de flyer.