Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Nieuws

 

Sta op voor …. Energie voor Oekraïne!

Vorige week startte deze actie. En er is al heel veel gedoneerd: Dank!! Onlangs zijn de Russen uit Cherson vertrokken maar hebben stad en land leeggeroofd en vernielden de energievoorzieningen. Ons streven was zes aggregaten en powerbanks naar Cherson te kunnen versturen. En dat gaat lukken! Ook mede dankzij een zeer enthousiaste sponsor. De aggregaten maken koken en verwarming mogelijk, powerbanks zijn onmisbaar voor internet en telefoon. De actie loopt nog door: Doneer (een deel van de energiebonus) op IBAN NL21 RABO 0373736118 van de Wijkdiaconie ovv gift Oekraïne. Nogmaals veel dank! Diaconie Vredenoord, voor deze Hélène van Noord, Henk Siekmans, Ralph du Long en de vrouwen uit Oekraïne.

Winterjassenactie groot succes!

De inzameling van mutsen, sjaals en winterjassen voor vluchtelingen in Stadskanaal was een groot succes. Op de website van de De Drieklank staat een leuk stukje van de actie waaraan ook de wijkgemeente Vredenoord heeft deelgenomen. Klik hier om het artikel met de foto’s te bekijken.

Kerststallenexpositie

Van woensdag 14 december tot en met zondag 18 december zal er in de Adventskerk een kerststallen-expositie zijn. Gedurende deze dagen zal de kerk zo vaak als mogelijk is open zijn om binnen te lopen en de grote variëteit aan kerststallen en -groepen te aanschouwen.

Wilt u/wil jij ook meedoen aan de expositie door een kerststal aan te leveren? Of meerdere dan één? Dan kan deze ingeleverd worden op zondagmorgen 11 december of woensdagmorgen 14 december.

Graag voorzien van naam, herkomst en eventueel een korte anekdote. Wilt u of jij een paar uur toezicht houden gedurende die expositie dagen? Dat kan ook! Vanaf de eerste zondag van Advent zal er een intekenlijst in de kerk liggen met daarop het schema van de openstelling van de kerk.

Voor meer info: h.van.noord@planet.nl

Stiltewandeling

Op woensdag 16 november 2022 is er weer een stiltewandeling gehouden, klik hier om het verslag te lezen. De volgende stiltewandelingen zijn op vrijdag 2 december en woensdag 14 december, zie agenda. Hierbij van harte uitgenodigd om een keer mee te wandelen!

Stem van de stilte – Lectio Divina

De wereld is volop in beweging en dat geeft soms (innerlijke) onrust. De eeuwenoude methode van Lectio Divina (aandachtig lezen) kan ons helpen enige rust te vinden in onszelf. Elke tweede en vierde donderdag van de maand is er gelegenheid om in de Stilteruimte van de Adventskerk bij elkaar te zijn voor een aandachtige lezing van de tekst uit de Bijbel of een andere bron van wijsheid. Meer informatie in de Vredenoord agenda.

Vriendinnen van het dak

Onze ‘vriendinnen van het dak’ hebben hun bezoek aan Assen afgesloten. Sterker ze zijn alweer druk aan de slag in hun regio’s om de bevolking aldaar weer te helpen met allerlei voorzieningen. We hebben met hen kennis gemaakt, verhalen gehoord, samen kaarsen van verbinding aangestoken. Voor wat foto’s zie de Foto pagina. De vrouwen hebben de warme belangstelling dit weekend als indrukwekkend ervaren en waren blij dat hun missie onbekommerd konden vertellen. Hun verhaal stopt hier niet, integendeel. We gaan wegen zoeken (PGA-breed) om onze hulp verder te concretiseren. Meedenken? Stuur even een berichtje naar henk.siekmans.assen@kpnmail.nl.

Campagne: #ikredhetnietmeer

Ook in onze eigen kerk en omgeving raakt de financiële crisis veel mensen, zonder dat we dit vaak van elkaar weten. Aandacht hiervoor hebben is nodig. Wees moedig en praat er over met elkaar. Stel elkaar eens eerlijk de vraag: Red jij het nog in deze dure tijden? Maak jij je er ook zorgen over? Het is crisis in ons land, dus dat is niet vreemd om te vragen. En deel uw verhaal als u het niet meer redt. U bent echt niet de enige. En als dat niet lukt in de eigen kerk/omgeving, deel dan je (ook) verhaal via de campagne. Of kijk eens op www.geldfit.nl

Het programma Kassa voert campagne: #ikredhetnietmeer’ , waarin zij aandacht vraagt voor mensen die financieel niet meer rond kunnen komen

Via: www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/doe-mee-met-onze-campagne-ikredhetnietmeer wordt aan jou gevraagd, om jouw verhaal te delen, zodat zij hiermee aan kunnen kloppen bij de politiek.

 

Op de website (www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/huishoudens-laten-massaal-weten-ikredhetnietmeer) lees je dat hierop massaal is op gereageerd.

Wilt u in uw gemeente aandacht schenken aan deze campagne dan kan ik u hierbij helpen, ik kan langskomen in uw kerk/ Bijbelkring/diaconie etc. om u handvatten aan te reiken over hoe je in gesprek kunt gaan over geldzorgen. Want, daarnaar vragen of over spreken is vaak niet makkelijk en vraagt om moed. We hebben in de komende tijd veel moedige mensen nodig. Wilt u reageren op dit bericht? U kunt mij bellen/ appen op 0638772033 of mailen naar christiaandc@classisgroningendrenthe.nl

Christiaan Dekker, diaconaal consulent classis Groningen – Drenthe

 

Activiteitenkrant

De activiteitenkrant voor dit seizoen is uitgekomen. Het is een kleurrijk overzicht van bijzondere exposities, theatervoorstellingen, leerhuizen en meer voor het seizoen 2022 – 2023. Boordevol interessante dingen om aan mee te doen. Klik hier om de krant te openen en te bekijken.

Vacatures ambtsdragers

Per september 2022 vertrekt een flink aantal ambtsdragers. Gelukkig kunnen we ook een aantal nieuwe mensen welkom heten, maar er blijven nog meer mensen nodig. Iets voor u?! Als kerkenraadslid denkt, handelt en besluit u mee over alles wat onze wijkgemeente aangaat. Samen proberen we daarmee vorm te geven aan de gemeenteopbouw. Op dit moment hebben we een vacature voor een kerkrentmeester. Klik hier voor de omschrijving van de vacature.

Zomernieuwsbrief

Op 21 juni 2022 is een zomernieuwsbrief verspreid onder alle abonnees van de Zondagsbrief. Hierin praat de kerkenraad u bij over de ontwikkelingen in Vredenoord. U kunt deze zomernieuwsbrief hier openen en lezen. Het vorige document van de kerkenraad (het “Plan van aanpak” van 16 maart 2022) plus de laatste documenten rondom het proces ‘Vredenoord Vitaal’ / Gebouwenkeuze’ van eind 2021 kunt u op de webpagina Vredenoord Vitaal / gebouwenkeuze bekijken.

Stilteplek / Stiltemoment

Adventskerk

Voor een moment van stilte en het aansteken van een kaars kunt u terecht op dinsdag van 12.00 – 13.30 uur, donderdag van 12.00 – 13.30 uur en op vrijdag van 9.00 – 11.00 uur in de stilteruimte van de Adventskerk. Op woensdagmiddag is er van 16.00u tot 16.30u. een geleide meditatie. Wie mee wil doen kan vanaf 15.30 binnenwandelen. Tijdens de meditatie is deur gesloten om verstoring te voorkomen. Na afloop is het mogelijk om bij een kopje thee/koffie nog even met elkaar door te praten.

Uitvaartteam Protestantse Gemeente Assen

Het uitvaartteam – oorspronkelijk opgericht in de wijkgemeente Vredenoord – is uitgegroeid tot een team voor de gehele Protestantse Kerk in Assen. Het team kan met u meedenken en u begeleiden in de tijd vooraf aan de uitvaart. Samen met de uitvaartonderneming kan een lid van dit team te zijner tijd de afscheidsdienst vormgeven. Na het afscheid houdt hij of zij nog een tijdje contact met de nabestaande(n). Voor alle relevante informatie wordt verwezen naar de webpagina van het uitvaartteam.

Oppasdienst Vredenoord

Ouders of iemand die graag naar de kerk wil komen en oppas nodig heeft verzoeken we om zaterdag voor 19.00 uur te bellen of een WhatsApp bericht te sturen naar Frans Hellinga op 06-10454225. Dan wordt er in de Oppas app een oproep gedaan wie er kan oppassen. Zo weten ze dat er oppas is en wij dat er kinderen komen!

Ideeënbox

In beide kerkgebouwen staat een ideeënbox. Wij willen graag dat ie vol komt! Op 5 maart a.s. zijn we als kerkenraad een hele zaterdag bij elkaar. We gaan dan een ontwikkelpad uitzetten, plannen maken voor de toekomst van Vredenoord. Een toekomst waarin we met onze eigen kleur optimaal gebruik maken van de gebouwen en de mogelijkheden. Hoe ziet u/zie jij de kansen om een sprankelende, (roos)kleurige gemeente te zijn? We lezen het graag! Ook ná 5 maart zijn uw en jouw ideeën van harte welkom! Deze kunnen ook naar de ‘mail’box van de scriba: scriba@vredenoord-assen.nl.