Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Nieuws

 

Privacy protocol Opstandingskerk

Aangezien we vanaf 20 september in eerste instantie vanuit de Opstandingskerk via YouTube gaan uitzenden – en het dus mogelijk is dat bezoekers van de kerkdienst ‘live’ in beeld kunnen komen – is hiervoor een privacy protocol opgesteld dat u / jij hier kunt downloaden en bekijken.

Kerkdiensten in het najaar van 2020

Na maanden van uitzendingen vanuit De Bron en, sinds juli, samenkomsten in afwisselend de Opstandingskerk en Adventskerk, kunnen we vanaf zondag 20 september nieuwe stappen gaan zetten. Dit betekent concreet dat we vanaf 20 september weer ‘echte’ kerkdiensten zullen hebben op zondagochtend. In eerste instantie in de Opstandingskerk maar vanaf eind oktober ook in de Adventskerk. Klik hier voor het volledige artikel zoals gepubliceerd in de Zondagsbrief van 13 september 2020.

Stiltewandelingen

Klik hier om het verslag van 11 september 2020 te lezen.

 

Expositie in de Adventskerk – stofportretten door Annie Horlings

Stoffige lu.

Annie Horlings exposeert t/m 1 november a.s. stofportretten in de Adventskerk. Klik hier voor meer informatie.

Gebruiksplannen / protocollen kerkgebouwen

Gebruiksplannen / protocollen voor de beide kerkgebouwen zijn nu beschikbaar. Zie kerkdiensten voor meer informatie en om de plannen te bekijken / downloaden.

Gezocht: beamisten en streamisten

In de laatste moderamenvergadering is besloten om voor beide vierplekken een professionele camera aan te schaffen, samen met een nieuwe laptop. Daarmee willen we uit zowel Opstandingskerk als Adventskerk diensten kunnen streamen, dus uitzenden met beeld en geluid op het moment zelf. Zoals dat tot nu toe gebeurt vanuit De Bron met alle gastvrijheid.

Daarvoor hebben we echter niet alleen apparatuur nodig, maar ook vrijwilligers. Het beamteam dat nu in de Opstandingskerk werkzaam is, wordt ook voor de Adventskerk gevraagd en het gaat niet meer alleen om beamen maar ook om streamen. Sterker gezegd: daar staat of valt alles mee.

We zoeken: vrijwilligers die affiniteit met en kennis hebben van digitale techniek of dat willen leren.

We bieden: een bestaand leuk team om mee samen te werken en een inwerkperiode. En natuurlijk waar het echt om gaat: voldoening om mee te werken aan mooie digitale uitzendingen voor gemeenteleden die niet naar de kerk kunnen of willen komen en thuis de diensten meemaken.

Voor aanmelding of meer informatie kun je je wenden tot Bert de Vries (email: bertkortbree@gmail.com , telefoon 06-53730956) of Gerard Schoep (email: gerard.schoep@home.nl), telefoon 06-51342874).

Durfte

Aankomend seizoen gaan we aan de slag met een nieuw concept binnen de Protestantse Kerk Assen. Durfte. Dit is een nieuwe vorm van jongerenwerk, wat we naast het bestaande jongerenwerk willen aanbieden. Tieners vanaf 12 jaar worden deel van een groep op basis van interesse in plaats van leeftijd of geografie. Durfte wordt dus niet per wijk ingezet maar Assenbreed.

Lees hier verder voor meer informatie. Klik hier om de poster te bekijken

Resultaat van de recent gehouden enquête

In juni werd een vragenlijst verspreid over de digitale vieringen en het ‘nieuwe normaal’ in Vredenoord via het abonnementenbestand van de zondagsbrief. We kregen ruim 140 reacties binnen, dus zo’n 40% van de mensen heeft gereageerd. Daar waren we heel erg blij mee, onze hartelijke dank daarvoor! Klik hier voor het resultaat van de enquete.

Extra informatiepagina i.v.m. coronacrisis bijgewerkt op 25 juni 2020 (over te houden kerkdiensten m.i.v. 5 juli)

De informatiepagina met het meest actuele nieuws over de gevolgen van het coronavirus voor de activiteiten binnen de gemeente Vredenoord is bijgewerkt op 25 juni 2020, klik hier om de pagina te openen.

Inzameling Voedselbank

M.i.v. 5 juli (op de eerste zondag van de maand) zullen de reguliere inzamelingen weer gehouden worden in de kerkgebouwen.

Diaconie Vredenoord.