Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Nieuws

 

Sta op voor Oekraïne

‘Veel dank voor jullie morele steun! Hou de focus op de wederopbouw van de basisschool. En blijf humanitaire hulp voor de bevolking in die regio van Novovorontsovka verstrekken nu de herfst nadert’. Dit mailen de vrouwen uit Oekraïne ons. Dankzij de vele hartelijke giften in natura maar ook in geld gaan wij in samenwerking met Hope4Ukraine en de gemeente Assen in de Herfstvakantie het 7de humanitair transport van Assen naar Novovorontsovka sturen. Tevens financieren we het nieuwe ventilatiesysteem in de schuilkelder van de school. En…, mocht de situatie het toestaan dan komen de vrouwen rond 10 december weer naar Assen! Werkgroep sta op voor Oekraïne.

Stiltewandeling

Op woensdag 13 september is de eerste stiltewandeling van dit seizoen gehouden, klik hier om het verslag hiervan te lezen.

De volgende stiltewandeling is op woensdag 11 oktober.

Advies werkgroep gebouwen

Op 18 september heeft de werkgroep gebouwen haar advies uitgebracht en gepresenteerd aan de leden van zowel de algemene kerkenraad als van de wijkkerkenraden. Bij haar advisering is de werkgroep uitgegaan van de vraagstelling zoals die door de algemene kerkenraad (AK) was geformuleerd. Klik hier om naar de website van de PKA te gaan om het hele artikel te lezen en eventueel het advies te downloaden.

Nieuwe expositie “Opname van opzij”

Van 17 september tot 3 november exposeert Marnix Niemeijer gedichten die hij schreef over en rondom zijn oudste dochter die twee maal werd opgenomen vanwege psychoses. Lees meer………

Klik hier om een fotoserie van de opening van deze expositie op 17 september 2023 te bekijken.

Eerste Vredes-Award van House of One

Donderdagavond 31 augustus was een kleine delegatie uit de PKN-Assen aanwezig bij de uitreiking van de eerste Vredes-Award van House of One in Berlijn. Deze prijs wil mensen, groepen of instellingen eren die werken aan het bevorderen van begrip tussen mensen van verschillende religies en wereldbeelden, die helpen stereotypen van de vijand te doorbreken en die op hun eigen unieke manier vertrouwen laten groeien. Prijswinnaar is bisschop Malkhaz Songulashvili, van de Evangelical Baptist Church in Tbilisi-Georgië. Hij is een van de drijvende krachten achter de oprichting van de Peace Cathedral in Tbilisi: een plek waar joden, christenen en moslims onder één dak bijeenkomen om samen te praten over en te zoeken naar wegen van vrede. Lees hier het hele verhaal van Ineke en Henk Siekmans.

Meer samenwerking in de Protestantse Gemeente Assen

Zoals via verschillende kanalen gecommuniceerd wordt er gebouwd aan meer samenwerking in de Protestantse Gemeente van Assen. Eén van de stappen om elkaar beter te leren kennen, is dat de drie wijkkerkenraden hun geloofskleur beschreven en aan elkaar en aan de Algemene Kerkenraad gepresenteerd hebben. De vorm was vrij, dus niet in alle beschrijvingen zijn dezelfde thema’s opgenomen. De drie beschrijvingen kunt u via de volgende links downloaden en bekijken: Vredenoord, De Drieklank en Jozefkerk. Het is één van de stappen om elkaar beter te leren kennen en om met elkaar verder te bouwen aan de Protestantse Gemeente Assen.

Fotoverslag uit Oekraïne.

In het Kerkblad van donderdag 20 juli leest u een verslag over het transport van schoolspullen naar Novovorontsovka. Inmiddels is dit zesde (!) transport uit Assen succesvol aangekomen en gelost. Klik hier voor de foto’s met begeleidende tekst.

Een bestelbus voor “Sta op voor Oekraïne” en een vrachtwagen vol met schoolinventaris

De werkgroep “Sta op voor Oekraïne” heeft donderdag (6 juli) van de gemeente Assen de sleutels en de daarbij behorende bestelbus overhandigd gekregen en de basisschool in Novovorontsovka (ons wederopbouwproject) kan tevens een vrachtwagen met schoolinventaris tegemoet zien. Lees het volledige artikel met de foto’s op deze webpagina.

Projectplan Kerktuin Opstandingskerk

Hierbij een update van de voortgang omtrent de herinrichting van de Kerktuin van de Opstandingskerk. Op maandagavond 5 juni 2023 heeft het Tuinteam haar projectplan aan de Kerkenraad van Vredenoord gepresenteerd. Afgesproken is – zonder gelijklopende onderzoeken en uitkomsten met betrekking tot gebouwen van de PGA Assen breed te schaden – voorzichtig de volgende mogelijke stappen te maken. Klik hier om het volledige artikel en het projectplan te lezen.

Zin in Zingen?

Ontstaan vanuit Vredenoord, maar vanaf het begin bedoeld voor heel de PKA. Dat is de Asser Cantorij. Deze bestaat inmiddels ruim 1,5 jaar en raakt al aardig geworteld in de Opstandingskerk. Hoogste tijd om de grenzen te verleggen naar de andere wijken. Na de zomervakantie werkt de Asser Cantorij voor het eerst mee aan een dienst van de Drieklank en wel in De Bron, op 17 september. Aan  de gezamenlijke kerkdienst van alle wijkgemeente, op 29 oktober in de Jozefkerk, zal de cantorij eveneens medewerkingen verlenen. Bent u/ben jij nieuwsgierig geworden? Alle relevante informatie staat op deze webpagina.