Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Nieuws

 

Maatregelen in verband met corona risiconiveau ‘ernstig’

Veel sneller dan gehoopt doen we weer een stapje terug in verband met het hogere corona risiconiveau: niveau Ernstig. En wel naar de maatregelen die passen bij risiconiveau Ernstig. Dat betekent: maximaal 60 mensen in de Opstandingskerk, mix van gemeentezang en zanggroep, mondkapje gewenst bij verplaatsing en buiten koffiedrinken (max. 40 mensen). Dit geldt voorlopig voor twee weken, dus in ieder geval zondag 25 juli en zondag 1 augustus. Aanmelden blijft verplicht via aanmelden@vredenoord-assen.nl of telefonisch 0592 347812. Dit kan tot 18:00 uur zaterdags. De kerkdiensten kunt u thuis blijven bekijken op het YouTube kanaal “Vredenoord Assen”.

Expositie in de Adventskerk

Onbezorgd als de vogel….. Aquarellen van Christine Knol- Hakkers. Christine exposeerde o.a. in het Beauforthuis-Restaurant in Zeist, De Bron en de Opstandingskerk in Assen en het Gezondheidscentrum Leiden. In 2014 maakte ze voor het Asser Kerkblad de voorplaat van het kerstnummer. De expositie is te zien t/m donderdag 29 juli 2021. Meer informatie op de webpagina Kerk en Kunst. Er is een korte video gemaakt van de expositie die u hier kunt bekijken.

Christine is in principe elke vrijdagmorgen aanwezig in de Adventskerk. Bij verhindering is een lid van Kerk en Kunst aanwezig om bezoekers te ontvangen.

Stiltewandeling

Op vrijdag 25 juni 2021 is er – na lange tijd – weer een stiltewandeling gehouden! Klik hier om het verslag van Klaas Pieter te lezen.

Het is nog niet bekend wanneer de volgende stiltewandeling zal zijn, hou de agenda in de gaten!

Stilteplek in de Opstandingskerk

Op verzoek van het moderamen is een groepje gemeenteleden begonnen met het inrichten van een stilteplek in de Opstandingskerk. Links, voor in de grote kerkzaal, is ruimte gemaakt en een plek ingericht om even stil te kunnen zitten, te mijmeren, een kaarsje aan te steken of enkel daar te zijn. Er ligt een map waarin men, als iemand dat wenst, gedachten en gebeden kan achterlaten om die te delen met andere bezoekers. Klik hier om het gehele artikel te lezen, inclusief de openingstijden van de stilteplek.

Zing het hoogste lied: cantoraat Vredenoord nieuwe stijl

Zodra zingen in groepsverband weer kan willen we in wijkgemeente Vredenoord starten met een nieuwe opzet van het cantoraat. Hopelijk meteen na de zomervakantie. Voor de nieuwe cantorij vragen we goede zangers die volop bereid zijn hun kwaliteit en bezieling in te zetten. We willen starten met minimaal 4 sopranen, 4 alten, 3 tenoren en 3 bassen en hopen binnen twee jaar door te groeien naar een verdubbeling van dit aantal. Potentiële zangers worden van harte uitgenodigd zich te melden voor toelichting op de plannen en concrete afspraken over eventuele deelname. Klik hier om de webpagina met alle relevantie informatie te bekijken. Voor informatie en aanmelden kunt u terecht bij: Dick Dijk, hethogenoorden@planet.nl, 06-13987406.

Vredenoord Vitaal

Op woensdagavond 21 april 2021 is een online gemeenteavond gehouden waarop het proces van de kerkkeuze is toegelicht en vragen zijn beantwoord. De publicaties vooraf, de vertoonde dia’s, de online uitzending en een kort verslag van deze gemeenteavond zijn nu toegevoegd aan de webpagina Vredenoord Vitaal.

Nieuwsbrief Musica pro Deo

Recentelijk is een eerste nieuwsbrief verstuurd vanuit Musica pro Deo waarin relevante informatie wordt gedeeld over komende uitvoeringen en het programma voor het komende jaar. Klik op bijgaande knop om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

 

Petrus in het land

Op zaterdagmiddag 27 februari is door KRO-NCRV een reportage uitgezonden vanuit de Adventskerk in Assen als onderdeel van het programma “Petrus in het land”. Het gehele reportage en de onderdelen ervan zijn te bekijken via de volgende links:

Durfte koken met jongeren

Daniël Kehanpour – kerkelijk werker Jeugd en Middengeneratie van de PKA – heeft met een aantal jongeren een on-line kooksessie gehad en daar een video van gemaakt. Klik hier om deze leuke en leerzame video te bekijken!