Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Nieuws

 

PKA viert samen Pasen

Vanwege de bijzondere situatie heeft de Protestantse Kerk Assen besloten in de Paasweek gezamenlijk op te trekken als teken van verbondenheid. Dit betekent dat er in de Stille week een aantal diensten onder gezamenlijke verantwoordelijkheid georganiseerd gaan worden steeds in één van de drie  kerkgebouwen. Deze zullen via Kerkomroep.nl en You Tube worden uitgezonden.

 

Lees hier verder voor  nadere informatie!

 

 

 

Paasproject van de kindernevendienst in de Opstandingskerk

Hoi kinderen,

Op dit moment mogen we niet naar school of naar zwemles, maar ook niet naar de kerk. Eigenlijk wel jammer, want we zaten net in het Paasproject over Mozes die van God naar Egypte moest. Tijdens dat project vieren we ook altijd Palmpasen met een hele mooie optocht door de kerk. Dat moet dit jaar dus een beetje anders dan anders. Hier kunnen papa en/of mama (of misschien wel opa of oma) een boekje downloaden waarin staat hoe we het dit jaar gaan vieren, en wat daar allemaal voor nodig is. Alvast veel plezier met knutselen!

De leiding van de kindernevendienst

Extra informatiepagina i.v.m. coronacrisis

Er is een informatiepagina aangemaakt met het meest actuele nieuws over de gevolgen van het coronavirus voor de activiteiten binnen de gemeente Vredenoord. Klik hier voor nadere info.

Verlenging Paasgroetenactie 2020

De kaarten met paasgroeten voor gedetineerden kunnen nu tot 18 april worden ingeleverd in de brievenbus van de Advents- en Opstandingskerk. Natuurlijk kunt u ze ook kwijt bij ons Willem Kerssies en Wim Verschoor. Na deze datum worden de kaarten door ons verstuurd, in Utrecht gesorteerd, doorgestuurd naar gevangenissen en tbs-klinieken in Nederland en naar Nederlandse gevangenen in het buitenland.

Deze datumverlenging doet geen afbreuk aan de actie, omdat de groeten vanuit de vieringen in het teken van Pasen staan. Een kaartje ontvangen doet altijd goed, en zo´n paasgroet heeft een extra dimensie. “Gevangenen realiseren zich juist ook in deze tijd dat er aan hen gedacht wordt en dat er mensen zijn die zich inleven in hun situatie,” aldus Trinus Hoekstra die vanuit de Protestantse Kerk betrokken is bij de paasgroetenactie.


Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar paasgroetenkaarten aan gevangenen in Nederland en Nederlandse gevangenen in het buitenland. De afbeelding op de paaskaart wordt onder leiding van een justitiepredikant door gevangenen zelf ontworpen. Aan de hand van het thema van de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie, ‘Sta op’, werd een kruis van takken gemaakt, met als tekst: ‘Opstandig hout’. Pasen, verhaal van de Levende!

Ook de wijken Vredenoord en de Drieklank doen mee aan de paasgroetenactie. Omdat er nog wat kaarten over zijn, willen wij die op zondag 15 maart opnieuw aanbieden. U kunt na de dienst in de Adventskerk en de Opstandingskerk deze kaarten van een groet voorzien en voor 1 euro zorgen wij dat de kaart op zijn bestemming komt. U kunt de kaart ook gratis mee naar huis nemen en zelf voor bezorging zorgen.

Voor gedetineerden is het bemoedigend als ze kaarten krijgen, zeker als daar ook nog iets persoonlijks op staat. Ook al weet u niet precies wie deze kaart ontvangt, toch mag u ervan overtuigd zijn dat het feit dat er om hen gedacht wordt, de gedetineerden erg goed doet. Het is een feestelijke gebeurtenis als de kaarten in de kerkdienst in de gevangenis worden uitgedeeld. . Het doet goed als je iemand, door middel van een kaart, een hart onder de riem kunt steken.

Diaconie, ZWO

Stiltewandelingen

Klik hier om het “gedicht zonder stiltewandeling” van 20 maart 2020 te lezen.

Inleiding op het gedicht van Berta:

We kunnen dan wel niet samen een stiltewandeling lopen en met elkaar praten over wat een gedicht in ons oproept, we kunnen wel een beetje contact met elkaar houden. Ik zal jullie in elk geval elke keer als er een stiltewandeling gepland staat een gedicht sturen.

a

Woensdagavond vespers

de Vespervieringen op de woensdagavonden vanuit de Stilteruimte in de Adventskerk (vanaf 19:00 uur) zijn komende tijd te beluisteren via Kerkomroep Adventskerk .

Zondag 8 maart: Rafelende Randen van Europa in de Adventskerk

Zondag 8 maart stond de dienst in het teken van de Rafelende Randen van Europa. Al weer voor de vijfde maal bezochten 5 vrouwen uit de randen Europa onze dienst. Ze vertelden verhalen over hun dagelijks gevecht voor persvrijheid, de tegenwerkingen om te willen zijn die je wilt zijn, beperkingen in godsdienstvrijheid, de druk uit het verleden die nog rondwaart. De soms indringende verhalen van deze moedige vrouwen laten maar weer eens zien hoe ‘in vrijheid’ wij hier leven. Maar dat gaat niet (meer) vanzelf; wie goed om zich heen kijkt… Samen, ook in de taal van onze gasten, hebben we het Onze Vader gebeden en een mooie dienst afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.  Klik hier om de foto’s te bekijken op de foto pagina.

Diakonie Vredenoord.

Jaarverslag Diaconie

Het jaarverslag over 2019 van de diaconie is verschenen. Klik hier om te lezen.