Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Nieuws

 

Expositie verlengd tot 5 september

De expositie van het collectief Creatief Westerkwartier in de Adventskerk gaat niet met vakantie maar toont wel ander werk uit de ateliers van de kunstenaars. Te zien is een bonte verzameling van foto’s en schilderijen die onderling verschillen qua stijl en techniek. De tentoonstelling loopt nu door tot 5 september. Lees meer…………

Stichting “Sta op voor Oekraïne”

Regelmatig stuur ik een foto van onze vredeskaars of van de vredesduif uit het raam van de Adventskerk als teken van verbondenheid met onze vrienden en inwoners van Oekraïne. Uit de reacties van Natalia en Andriy blijkt altijd dankbaarheid voor onze morele steun. Het moreel in Oekraïne stond en staat ernstig onder druk nu de Russen er niet voor terugdeinzen om meer en meer civiele doelen uitzoeken om de bevolking te treffen. Afschuwelijk. Onze morele steun en hulp beperkt zich tot de bevolking van Novovorontsovka. Elders in Oekranie verstrekken talloze hulporganisatie ook humanitaire hulp. Wij treffen voorbereidingen om wederom landbouwvoertuigen en een schoolbus daar naar toe te krijgen. Dat maakt daar het verschil! De IBAN van de diaconie van Vredenoord NL21 RABO 0373 7361 18 is beschikbaar voor een bijdrage aan het komende (9de) transport. Vermeldt daarbij: gift Stichting Sta op voor Oekraïne.  
Henk Siekmans, Stichting Sta op voor Oekraïne.

Trekker is in Oekraïne

Het is administratief en logistiek een behoorlijke klus om een trekker van Assen naar Novovorontsovka te vervoeren. Maar het is gelukt mede dankzij onze partners Hope4Ukraine. Heel bijzonder wat zij voor elkaar weten te krijgen! Lees meer……

Jaarverslag diaconie 2023

Het jaarverslag van de diaconie over het jaar 2023 kunt u hier downloaden.

Talenten gezocht

De eerste publicatie van TALENTEN GEZOCHT heeft al resultaat opgeleverd! Daar is de kerkenraad heel blij mee. Toch zoeken we nog mensen die hun tijd en energie willen geven aan het huidige werk binnen Vredenoord of mee willen denken/helpen bij het vormen van die ene PGA. Klik hier voor een bijgewerkt overzicht van de activiteiten waarvoor we mensen zoeken.

De Asser cantorij zoekt nieuwe leden

Ruim twee jaar geleden begonnen als een initiatief van de wijkgemeente Vredenoord: onze Asser cantorij. Een bijzonder koor dat zingt tijdens vieringen van de Protestantse Kerk Assen. Om een solide basis te hebben voor onze cantorij zou het fijn zijn om nog wat leden er bij te hebben. Van harte welkom! Lees meer in deze cantorij nieuwsbrief en in de flyer.