Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Nieuws

 

Stiltewandeling

Op vrijdag 25 juni wordt er weer een stiltewandeling gehouden. Zie agenda voor meer informatie.

Het verslag van de laatste (alternatieve) wandeling op 28 januari 2021 staat nog steeds op de website.

Meer mogelijk in de kerkdienst

Met ingang van zondag 13 juni verhogen we het aantal gemeenteleden dat fysiek aanwezig kan zijn naar 60 personen. Ook gaan we weer samen zingen! Nog niet voluit en niet alle liederen, maar afwisselend gemeente / zangroep. Vergeet dus niet uw liedboek mee te nemen!! Met koffiedrinken na de dienst wachten we nog even. Dat wordt met 60 personen net even te druk. U moet zich nog wel opgeven via aanmelden@vredenoord-assen.nl. Het liefst voor zaterdags 16:00 uur voor de betreffende zondag. Hebt u geen e-mail dan kunt u mij bellen: 0592 347812. Namens de kerkenraad, de scriba Harrie van der Ploeg.

Zing het hoogste lied: cantoraat Vredenoord nieuwe stijl

Zodra zingen in groepsverband weer kan willen we in wijkgemeente Vredenoord starten met een nieuwe opzet van het cantoraat. Hopelijk meteen na de zomervakantie. Voor de nieuwe cantorij vragen we goede zangers die volop bereid zijn hun kwaliteit en bezieling in te zetten. We willen starten met minimaal 4 sopranen, 4 alten, 3 tenoren en 3 bassen en hopen binnen twee jaar door te groeien naar een verdubbeling van dit aantal. Potentiële zangers worden van harte uitgenodigd zich te melden voor toelichting op de plannen en concrete afspraken over eventuele deelname. Klik hier om de webpagina met alle relevantie informatie te bekijken. Voor informatie en aanmelden kunt u terecht bij: Dick Dijk, hethogenoorden@planet.nl, 06-13987406.

Expositie in de Adventskerk

Onbezorgd als de vogel….. Aquarellen van Christine Knol- Hakkers. Christine exposeerde o.a. in het Beauforthuis-Restaurant in Zeist, De Bron en de Opstandingskerk in Assen en het Gezondheidscentrum Leiden. In 2014 maakte ze voor het Asser Kerkblad de voorplaat van het kerstnummer. De expositie is te zien tot eind juli 2021. Meer informatie op de webpagina Kerk en Kunst. Er is recentelijk een korte video gemaakt van de expositie die u hier kunt bekijken.

Christine is in principe elke vrijdagmorgen aanwezig in de Adventskerk. Bij verhindering is een lid van Kerk en Kunst aanwezig om bezoekers te ontvangen.

Vredenoord Vitaal

Op woensdagavond 21 april 2021 is een online gemeenteavond gehouden waarop het proces van de kerkkeuze is toegelicht en vragen zijn beantwoord. De publicaties vooraf, de vertoonde dia’s, de online uitzending en een kort verslag van deze gemeenteavond zijn nu toegevoegd aan de webpagina Vredenoord Vitaal.

Vrijheid in Woorden……. en Vrede in Daden

In het jaar 2020 heeft, in het kader van 75 jaar vrijheid, de expositie “Vrijheid in Woorden” aan de wanden van de Adventskerk en de Opstandingskerk gehangen. Alle teksten en kunstwerken zijn in een boekje verzameld dat in de laatste week van april bezorgd zal worden bij alle gemeenteleden van Vredenoord. Ofschoon het boekje cadeau wordt gedaan bent u en jij vrij om er tóch een financiële bijdrage aan te doen. Die bijdrage zal ten goede komen aan het Peace Project in Tbilisi. Klik hier voor alle relevante informatie.

Nieuwsbrief Musica pro Deo

Recentelijk is een eerste nieuwsbrief verstuurd vanuit Musica pro Deo waarin relevante informatie wordt gedeeld over komende uitvoeringen en het programma voor het komende jaar. Klik op bijgaande knop om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

 

Petrus in het land

Op zaterdagmiddag 27 februari is door KRO-NCRV een reportage uitgezonden vanuit de Adventskerk in Assen als onderdeel van het programma “Petrus in het land”. Het gehele reportage en de onderdelen ervan zijn te bekijken via de volgende links:

Durfte koken met jongeren

Daniël Kehanpour – kerkelijk werker Jeugd en Middengeneratie van de PKA – heeft met een aantal jongeren een on-line kooksessie gehad en daar een video van gemaakt. Klik hier om deze leuke en leerzame video te bekijken!