Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Nieuws

 

Expositie ‘Kruizen uit huizen’ in de Adventskerk

Op zondagmiddag 12 maart is de expositie ‘Kruizen uit huizen’ onder grote belangstelling ingeleid door ds. Helene van Noord en muzikaal opgeluisterd door duduk-speler Nicolai Romashuk en de Schola Cantorum Gregoriana Assen. Een fotoserie van deze opening kun je hier bekijken. Meer informatie over bezoektijden en komende activiteiten rondom deze expositie is te lezen op de pagina ‘Kerk en Kunst’.

Gemeentemoment over de plannen voor de kerkzaal en de kerktuin

Op zondag 19 maart na de kerkdienst praten we u bij over de plannen voor de herinrichting van de kerkzaal. En alles wat daarmee samenhangt. Het rapport van de werkgroep herinrichting is gereed, en de kerkenraad heeft besloten het liturgisch centrum te behouden langs de lange muur, dus de middenopstelling te handhaven. Maar wel anders! Voorafgaand aan dit gemeentemoment ontvangt u een nieuwsbrief met alvast een introductie. Hopelijk bent u er bij op 19 maart. Met vriendelijke groet, Jenneke Netjes, voorzitter


Na bovenstaande is er een korte presentatie over soortgelijke plannen voor de kerktuin. Formulieren voor uw en jouw inbreng hiervoor liggen dan op de tafels in de hal en in vergaderzaal 1. Na het verzamelen van alle informatie wordt door de tuingroep een definitief voorstel gemaakt voor de herinrichting van de Kerktuin. Alvast bedankt voor de medewerking en inbreng! Willem van den Bos

Expositie ‘Kruizen uit huizen’ in de Adventskerk

Rond de Lijdenstijd en Pasen is een groot aantal kruizen, afkomstig uit diverse geloofsgemeenschappen te zien. Het gaat dan om een grote variatie aan kruizen uit zowel godshuizen als uit woonhuizen. De kruizen werden ingebracht door (leden van) de Rooms-Katholieke Parochie, de Koptische kerk, de Armeense Kerk, de Iraanse/Farsi Geloofsgemeenschap en de Oekraïens Orthodoxe kerk. Ook leden van de Protestantse Kerk Assen leverden kruizen aan. De tentoonstelling werd zondag 12 maart jl. onder grote belangstelling ingeleid door ds. Helene van Noord en muzikaal opgeluisterd door duduk-speler Nicolai Romashuk en de Schola Cantorum Gregoriana Assen.

Klik hier voor meer informatie over een bezoek aan de expositie, een toelichtingsavond en een excursie naar twee Asser kerkgebouwen.

Stiltewandeling

Afgelopen vrijdagmorgen 10 maart is er weer een stiltewandeling gehouden, klik hier om het verslag te lezen. De volgende wandeling is op woensdagmorgen 22 maart (zie agenda).

Assen…, dankjewel!

We kregen uit Oekraïne in de afgelopen week vele berichtjes, foto’s en video’s. Het derde en vierde transport uit Assen die snel op elkaar volgden waren daar debet aan. Enkele citaten (vertaald uit het Oekraïens) van die berichten vergezellen de beelden uit het gebied rondom Donestk en Kherson. Het is daar nog zeer onrustig. Onze aandacht, hulp en respect voor deze bewoners nabij frontline doet er echt toe! Lees hier het hele artikel met foto’s en een filmpje.

Tuinonderhoud

Op zaterdag 4 maart hebben 12 mensen (inclusief catering) hard in / aan de tuin van de Opstandingskerk gewerkt. Dit onder aanvoering en instructies van Henk Vedelaar, Roel Kruiter en Arend de Boer. Zelfs één van de gasten uit Turkije – die in september 2022 bij ons verbleef – was erbij om te helpen. De voorzijde, de zijkant (richting winkelcentrum) en de woonwijk zijde zijn goed opgefrist en uitgedund door flink te snoeien, te schoffelen, af te plaggen en blad te ruimen. Het groenafval is naar het mileupark van de gemeente Assen afgevoerd. Klik hier om een fotoserie te bekijken. Alle harde werkers super bedankt!

Cantorij zoekt leden!!

Houdt u van zingen en hebt u een goede stem? Dan nodigen wij u uit om eens te komen luisteren of mee te zingen. Repetitie elke vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 uur in de Opstandingskerk. Klik hier voor de flyer met alle relevante informatie.

Stem van de stilte – Lectio Divina

De wereld is volop in beweging en dat geeft soms (innerlijke) onrust. De eeuwenoude methode van Lectio Divina (aandachtig lezen) kan ons helpen enige rust te vinden in onszelf. Elke tweede en vierde donderdag van de maand is er gelegenheid om in de Stilteruimte van de Adventskerk bij elkaar te zijn voor een aandachtige lezing van de tekst uit de Bijbel of een andere bron van wijsheid. Meer informatie in de Vredenoord agenda.