Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Kerk en kunst

Nieuwe tentoonstelling:

“Vloei en bloei’ – schilderijen en mandala’s van Henriette Karssen

De Emmer beeldend kunstenares Henriette Karssen (Harderwijk, 1960) was van jongs af aan enthousiast over- en betrokken bij het buitenleven en bij dieren. Beide thema’s zijn nog steeds de basis van haar creatieve werk.

Opleiding en exposities

Na de Middelbare Landbouwschool en de Bibliotheek- en Documentatie Academie in Groningen volgde zij o.m. op de Groninger School voor Handenarbeid diverse cursussen zoals tekenen, schilderen, fotografie en poëzie . Ze doorliep van 1985-1989 de avondopleiding aan de Academie Minerva in Groningen en studeerde daar in de ‘vrije richting’ af. Daarmee  ontwikkelde ze zich tot een kunstenaar die werkzaam is op een breed terrein van de beeldende kunst waaronder ook met ruimtelijk werk in glas, metaal en zand. Henriette exposeerde veel, o.m. in het Martini Ziekenhuis Groningen, het Scheperziekenhuis Emmen en Galerie Geert W in Noord Sleen.

In de Adventskerk

toont zij schilderijen van de plantenwereld die soms tot in de kleinste finesses zijn uitgewerkt. Daarnaast exposeert zij op de korte wand in de kerk een aantal geborduurde mandala’s. De expositie loopt van zondag 20 januari tot vrijdag 8 maart 2019.

Bezichtigingstijden

in de Adventskerk, Lindelaan 49, Assen-oost op vrijdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur en op zondagmorgen rond de kerkdienst van 10.00 uur.

Van harte welkom!

Informatie: Werkgroep Kerk en Kunst; Cees Hoekstra, tel. 0593 592925 of 06 11 62 42 84, e-mail: cshoekstra@gmail.com


Locatie: Adventskerk

Adventskerk
Lindelaan 49
9404 KR Assen
Locatie/route