Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Kerk en kunst

Expositie – stofportretten door Annie Horlings

Stoffige lu

Annie Horlings exposeert t/m 1 november a.s. stofportretten in de Adventskerk

Annie (1954, Norg) groeide op in Een (Dr.) De liefde voor textiel ontstond rond haar 8e levensjaar toen haar moeder een elektrische naaimachine kreeg.  Annie mocht poppenkleertjes naaien op de vrijgekomen handnaaimachine. Ze kan zich het euforische gevoel nog goed herinneren toen zij op zolder een grote doos met afgedankte kleding vond en bedacht wat ze daar allemaal mee zou kunnen doen. Rond haar 14e begon ze eigen kleding te maken. Later ook voor anderen zoals trouwjurken, doopjurken en (verkleed)kleren voor kinderen en kleinkinderen.

Annie heeft voor het werken met textiel geen specifieke opleiding gehad. Van haar moeder leerde ze werken met stoffen en van haar vader erfde ze geduld.

“Begin 2018 las ik een artikel over de Deense kunstenares Dorte Jensen, die in haar boek, “Sy Portrætter” schreef over het naaien van stofportretten. Volgens dit boek ben ik begonnen aan mijn eerste portret”.

In 2019 volgde een zomercursus bij Dorte Jensen, ‘een fantastische ervaring.’ Sindsdien ‘schildert’ Annie realistische portretten  uit lagen textiel die zij verwerkt op de naaimachine.

Zomer 2019 exposeerde ze met “Titus” in het Rijksmuseum Amsterdam in het kader van het Project “Lang leve Rembrandt”.  Hoewel ze uitsluitend portretten maakt werkte zij eind 2019 met haar stofschilderij over enkele verzen uit de profeet Micha mee aan de groepstentoonstelling rond het thema ‘Komt ons in diepe nacht ter ore’. Deze expo werd van Advent t/m Driekoningen binnen Vredenoord georganiseerd. Deze zomer was werk van Annie te zien in restaurant Touché aan de Markt in Assen.

Bezichtiging is mogelijk op vrijdagmorgen van 10.00 – 12.00 u (NIET OP VRIJDAGMORGEN 9 OKTOBER) en op zondagmorgen rond de kerkdienst van 10.00 u.

Kerk en Kunst Vredenoord

Informatie: Werkgroep Kerk en Kunst; Cees Hoekstra, tel. 0593 592925 of 06 11 62 42 84, e-mail: cshoekstra@gmail.com

Adventskerk
Lindelaan 49
9404 KR Assen
Locatie/route