Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Kerk en kunst

Nieuwe expositie in de Adventskerk vanaf zondag 7 november 2021

Schilderijen van Steffen Buikema met als thema ‘Kerken in de Kerk’

Beeldend kunstenaar Steffen Buikema (geb. in 1955 te Baflo Gr.) hanteerde in zijn jeugdjaren vaak het schetsboek. Hij bekwaamde zich in het plateelschilderen van het Makkumer aardewerk, later bij Royal Goedewaagen in Nieuw Buinen.

Steffen had een winkel annex plateelbakkerij voor tegelwerk en bleef actief met beschilderen van melkbussen, kraantjespotten, raambelettering  uithangborden, goudmotief op blik enz.

In 1988 studeerde hij succesvol af aan de kunstacademie, AKI- Enschede.

Hij  legde zich toe op het schilderen van diverse onderwerpen, van moskeeën  tot vissen en vogels, zowel figuratief als abstract. Exposities volgden van Enschede en Baflo tot in Denemarken.

Later bezocht hij diverse steden in Amerika, Canada, Thailand waar hij steeds meer liefde voor de architectuur kreeg, en bovenal de zeer moderne bouwwerken begon te waarderen.

Zelf woont Steffen in Almere-Stad waar hij als stadsgids groepen rondleidt uit alle windstreken.

Enkele jaren geleden kwam er een ommekeer in zijn werk: de liefde voor kerken uit zijn jeugd speelde weer op: hij begon oude romaans-gotische kerken te schilderen. Steffen exposeert o.m. schilderijen van kerken hij die vanuit de trein zag toen hij destijds onderweg was naar en van ‘Stad’(= Groningen).

De schilderijen zijn t/m vrijdag 7 januari 2022 te bezichtigen op vrijdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur, op zondagmorgen rond de dienst van 10.00 uur en tijdens de Cantatedienst resp. Vesper op zondag 28 november en 19 december, telkens om 16.00 uur.

Welkom!

Kerk en Kunst Vredenoord

 


De videos van het project “75 jaar Vrijheid” blijven nog even beschikbaar onder de volgende links:


Informatie: Werkgroep Kerk en Kunst; Cees Hoekstra, tel. 0593 592925 of 06 11 62 42 84, e-mail: cshoekstra@gmail.com

Adventskerk
Lindelaan 49
9404 KR Assen
Locatie/route