Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Kerk en kunst

Huidige tentoonstelling:

Dichtbij huis, beeldende kunst in de Adventskerk

Corry van der Molen en Nicoline van de Peppel exposeren van 4 november tot 3 januari a.s. schilderijen en kaarten.

Corry van der Molen-Sijbolts (1946, Appingedam) begon ruim 40 jaren geleden met schilderen bij de Asser kunstschilder en docent Mark Lisser. Bij hem leerde ze het werken met allerlei technieken en verschillende materialen. In die tijd maakte ze vooral realistische aquarellen. Na haar pensioen pakte ze het schilderen weer op. Bij Tine Mersman maakte ze veel abstracte werk in acryl. Omdat realistisch schilderen haar meer plezier gaf werd – en bleef – Assenaar Johan Lanting haar leraar. Dichtbij huis geniet Corry van de prachtige omgeving rond het Deurzerdiep en de Drentse Aa. Dat gebied verrast telkens weer door zijn schoonheid. In elk jaargetijde vormt het een onuitputtelijke bron van inspiratie voor haar schilderijen. Een aantal daarvan wordt nu geëxposeerd. Naast landschappen schildert Corry portretten. Zo maakt ze bij elke verjaardag van (en voor) haar kleinkinderen een portret in pastel.

Nicoline van de Peppel-Verduijn (1959, Zeist) tekent van jongs af aan. Haar ouders konden de schetsboeken niet aanslepen met gevolg dat vader van het werk oud papier voor haar en haar zus meenam om op de achterkant te tekenen. Alle tekeningen kwamen in een ton die af en toe werd geleegd waarna een paar tekeningen overbleven om te bewaren. Nicoline was graag naar de kunstacademie gegaan maar volgens haar ouders was in de kunst geen droog brood te verdienen en moest ze maar een opleiding volgen in een vak waarmee ze in haar levensonderhoud kon voorzien. Zo belandde ze in de verpleging. Maar haar artistieke verbeelding liet haar niet los. Ze tekende o.m. de kaart van het huwelijk met Peter en de geboortekaarten van hun beide zonen. Nicoline haalt veel inspiratie uit Bijbelverhalen, muziek en contacten met andere mensen. In de Adventskerk exposeert ze kaarten die ze ‘dichtbij huis’ voor kerst en oud- en nieuwjaar tekende. Die laten zien dat ze een natuurtalent is.

Bezichtigingstijden

in de Adventskerk, Lindelaan 49, Assen-oost op vrijdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur en op zondagmorgen rond de kerkdienst van 10.00 uur.

Van harte welkom!

Informatie: Werkgroep Kerk en Kunst; Cees Hoekstra, tel. 0593 592925 of 06 11 62 42 84, e-mail: cshoekstra@gmail.com


Locatie: Adventskerk

Adventskerk
Lindelaan 49
9404 KR Assen
Locatie/route