Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Kerk en kunst

Duo-expositie ‘Vrijheid in Woorden’

In het kader van het landelijke thema 75 jaar Vrijheid is er komende herfst – de juiste tijd wordt nog bekend gemaakt – in Assen een duo-expositie onder de  titel: Vrijheid in Woorden.

Bezichtiging is mogelijk op vrijdagmorgen van 10.00 – 12.00 u. (Adventskerk) en op maandagmorgen van 9.00 – 11.00 u (Opstandingskerk) en in beide kerken op zondagmorgen rond de kerkdienst van 10.00 u.

Een groot aantal mensen – leden van onze wijkgemeente en betrokkenen van buiten – heeft teksten ingeleverd. Het zijn woorden van henzelf of van anderen: (delen uit) gedichten, liederen en boeken. Dit keer dus geen geschilderde beelden maar teksten die beelden oproepen. Teksten om stil te staan bij: wat betekent vrijheid voor mij, voor mijn omgeving, voor de wereld? Dat nadenken is nodig, want vrijheid is niet vanzelfsprekend. Vrijheid vraagt om onderhoud. De teksten, aangebracht op panelen, worden omlijst door enkele schilderijen van Henk ter Horst (in de Adventskerk) en een kunstwerk van Joost de Gruiter (in de Opstandingskerk). Tijdens de expositieperiode is er de concertlezingBevrijd uit de geschiedenis’ op zondag 18 oktober om 16.00 u. in de Adventskerk. Meer informatie in het kerkblad en in de agenda van deze website en tzt in het kerkblad.

‘Vrijheid woont niet in de vlucht der gedachten, alleen in de daad’, Dietrich Bonhoeffer

Informatie: Werkgroep Kerk en Kunst; Cees Hoekstra, tel. 0593 592925 of 06 11 62 42 84, e-mail: cshoekstra@gmail.com

Locaties: Adventskerk en Opstandingskerk

Adventskerk
Lindelaan 49
9404 KR Assen
Locatie/route