Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Partnergemeente Sollstedt

Hierbij twee foto’s van de vloer in de kerk van Sollstedt (klik op de foto om te vergroten):

OUD

NIEUW

En ook een aandenken dat bij ons in de Opstandingskerk komt te staan:


Van de kerk in Sollstedt hebben we link naar een 360-graden foto ontvangen van het vernieuwde interieur van de kerk. Klik hier om deze foto volledig te bekijken (navigeer met de muis of met de navigatiepijltjes om de hele binnenkant van de kerk te bekijken).

Als aandenken aan de gift van Vredenoord is dit plaatje gemaakt.


De Opstandingskerk is sinds vele jaren verbonden met de partnergemeente Sollstedt in de deelstaat Thüringen (Duitsland).

Begin 2017 is een actie gehouden voor het leggen van een nieuwe vloer in de St. Petri Kirche. In totaal heeft deze actie (o.a. een taartenbak wedstrijd en gezamenlijke lunch – klik hier voor de foto’s -, tegel sponsoring en een vrije collecte) het geweldige bedrag van € 2.089,95 opgebracht!

Op maandagavond 29 mei hebben we dit via de telefoon meegedeeld aan Dieter Leidel, de voorzitter van de bouwcommissie. Ze waren blij verrast met het geweldige bedrag.

Op 10 juli 2017 hebben Roel en Elly Kruiter een bezoek gebracht aan de St. Petri Kirche die inmiddels was leeggehaald met hulp van heel veel mensen uit het dorp. De bouwactiviteiten verlopen goed op schema. Van dit bezoek is een foto reportage gemaakt die te zien is op de foto pagina van deze website (klik hier om te bekijken). De foto’s met bijbehorende tekst zijn ook in een PDF bestand gezet dat u / jij hier kunt bekijken.

Op zondagmiddag 24 september om 14:00 uur wordt de kerk met de nieuwe vloer heropend waarvoor we als gemeente een uitnodiging hebben ontvangen (klik hier om de uitnodigingsbrief – in het Duits – te lezen).

Namens Sollstedt en de organisatie van de activiteiten in Vredenoord, geweldig bedankt voor de bijdragen aan deze actie!


Klik hier om naar de website van de partnergemeente Sollstedt te gaan.