Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Nieuws

 

Tussen Hoop en angst

Na maanden van voorbereiding ging opnieuw een grote vrachtwagen vol met hulpgoederen vanuit Assen naar Novovorontsovka. Ralph du Long, lid van de werkgroep Sta op voor Oekraïne, reisde mee en tekent de sfeer. Lees meer…….

ZOMERSOOS weer van start.

In het winterseizoen van de “dinsdagmiddagen in de Vijverhof” vonden 15 interessante bijeenkomsten plaats. Dit seizoen werd op 23 april j.l. afgesloten met een gezellig etentje “Bij de Buren” (het restaurant in de Vijverhof). De behoefte om elkaar in het zomerseizoen af en toe tóch te zien bestaat nog steeds, dus gaan we gewoon weer verder met ‘de Zomersoos’. De eerste bijeenkomst is op dinsdagmiddag 14 mei om 14:30 uur in de Adventskerk. Lees meer…………………

Het 8ste transport is ontvangen!

Het transport werd in grote dankbaarheid door de bewoners van Novovorontsovka ontvangen en uitgeladen. Op een later moment komen meer verhalen in detail van Ralph. De terugreis is gaande. Klik hier voor een videofilmpje van het transport en de ontvangst.

Talenten gezocht

De eerste publicatie van TALENTEN GEZOCHT heeft al resultaat opgeleverd! Daar is de kerkenraad heel blij mee. Toch zoeken we nog mensen die hun tijd en energie willen geven aan het huidige werk binnen Vredenoord of mee willen denken/helpen bij het vormen van die ene PGA. Klik hier voor een bijgewerkt overzicht van de activiteiten waarvoor we mensen zoeken.

Besluiten algemene kerkenraad betreffende de ontwikkeling van onze Protestantse Gemeente Assen.

De algemene kerkenraad heeft op maandag 5 februari 2024 besluiten genomen betreffende de ontwikkeling van onze Protestantse Gemeente Assen. Lees meer……... Aanvullend is vanuit de wijkkerkenraad van de Jozefkerk dit bericht gepubliceerd.

De Asser cantorij zoekt nieuwe leden

Ruim twee jaar geleden begonnen als een initiatief van de wijkgemeente Vredenoord: onze Asser cantorij. Een bijzonder koor dat zingt tijdens vieringen van de Protestantse Kerk Assen. Om een solide basis te hebben voor onze cantorij zou het fijn zijn om nog wat leden er bij te hebben. Van harte welkom! Lees meer in deze cantorij nieuwsbrief en in de flyer.