Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Dinsdagmiddag in Vredenoord

Op de tweede en vierde dinsdag van de maand,  organiseert de “Dinsdagmiddag in Vredenoord” werkgroep  bijeenkomsten rondom een onderwerp of thema. Het is een afwisselend programma  met volop gelegenheid  voor onderlinge ontmoeting.

De dinsdagmiddag bijeenkomsten  vinden – tenzij anders vermeld – plaats in De Vijverhof, Vredeveldseweg 75,  9404 CC, Assen.  Aanvang 14.30 uur.


Programma voor de eerste helft van 2024:

Dinsdag  9 januari – Nieuwjaarsvisite

Goede wensen, rolletjes, een drankje, zoals gebruikelijk bij een nieuwjaarsvisite. Ook een beetje inspanning hoort erbij. Een jaar geleden verzorgde Anne Nienhuis het eerste deel van een kwis over Drenthe. Deze middag presenteert hij het tweede deel.

Dinsdag 23 januari – Cultuur en natuur in Spanje

Kou en regen kunnen we deze middag voor even vergeten. De presentatie van Ton van de Vis laat allerlei onverwachte kanten van Spanje zien.

Dinsdag 13 februari – Molukse christenen en hun tradities in Nederland

Zij slaagden erin hun tradities en gewoonten die horen bij hun geloof te bewaren. Kunnen wij wat van hen leren? Ds. R.  Halussy en ouderling P. Sapia van de Molukse gemeenschap in Assen vertellen over vroeger en nu.

Dinsdag 27 februari – Het belang van zeegras in de Waddenzee

Wist u dat er een hele organisatie bezig is met het kweken van zeegras in de Waddenzee. Het waarom van deze inspanning hoort u van Peter Visser. Zoals vanouds ondersteund met bijzondere beelden.

Dinsdag 12 maart – Hulp aan Oekraïne

2 Jaar geleden begon de oorlog in Oekraïne. Al snel kwam er allerlei hulp op gang. Ook de Protestantse Kerk van Assen doet mee. Een omvangrijk project werd gestart. Henk Siekmans was er vanaf het begin bij betrokken en neemt ons mee langs alle valkuilen en successen.

Dinsdag 26 maart – Zicht op Pasen

Goed om bij elkaar te kunnen komen in de Stille Week. Met de predikanten Helène van Noord en Roeland Busschers kijken we naar deze dagen van Pasen. Wat betekenen ze volgens de liturgie van de oude kerk en wat betekenen ze voor u persoonlijk? Na afloop gebruiken we samen een eenvoudige maaltijd. De Paasbijeenkomst is in de Opstandingskerk.

Dinsdag 9 april – Agrarisch erfgoed

Wist u dat we in Drenthe Agrarisch Erfgoed bezitten? Henk Post kent  het belang daarvan en vertelt over het hoe en wat en waarom dat belangrijk is om te behouden.

Dinsdag 23 april – ????

Deze laatste middag van het eerste deel van ons programma sluiten we af met een bijzondere bijeenkomst. U hoort t.z.t. meer over de invulling.


Hebt u zelf een idee voor een geschikt onderwerp? Of wilt u mee werken aan opening of sluiting van een middag? De werkgroep hoort het graag van u. Variatie maakt de middagen nog aantrekkelijker.

Wilt u worden gehaald en thuisgebracht? Neem dan contact op met Anne Nienhuis, tel. 0592 310 504 of mobiel 06 – 53 62 04 30.

Werkgroep ‘Dinsdagmiddag in Vredenoord’:

Margriet Fieten                     0592 311602

Ali van Mechelen                  0592 867290

Bea Nienhuis                         0592 310504

Sophie de Ruyter                  0592 311243

Willy van der Veen               0592 311581

Brecht Venema                     0592 317696

Opstandingskerk
Wilgenbeemd 2
9403 MA Assen
Locatie/route

Adventskerk
Lindelaan 49
9404 KR Assen
Locatie/route