Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Fairtrade en Groene Kerk

Sinds 9 november 2014 voert Vredenoord de titel Fairtrade kerk. Die titel is een beloning, maar ook een opdracht.

De commissie titeltoekenning Fairtrade Gemeente Campagne  heeft de aanvraag van de Wijkgemeente Vredenoord van de Protestantse Gemeente Assen ontvangen en positief beoordeeld voor de titel Fairtrade Kerk. Dit oordeel geldt voor de Opstandingskerk en de Adventskerk.

De titel is verleend omdat de commissie titeltoekenning Fairtrade Gemeente Campagne onder de indruk is van de manier waarop de Opstandingskerk en de Adventskerk de Fairtrade-gedachte in daden omzetten. Weldoordacht, breed gedragen en doelgericht.

Vredenoord wil de fairtrade gedachte uitdragen buiten de eigen gemeenschap. Dat zien wij  als een voornaamste fairtrade uitdaging voor de komende tijd. Mogelijk kan er een initiatief groeien om Assen als burgerlijke gemeente te stimuleren Fairtrade gemeente te  worden.

Zie ook de links naar

Onder meer door de installatie van zonnepanelen op het dak van de Opstandingskerk is deze kerk ook een zgn. Groene Kerk. Klik HIER (of op het logo) voor meer informatie op de website van Groene Kerken in Nederland.logo-RGB-DIAP-transparant

Opstandingskerk
Wilgenbeemd 2
9403 MA Assen
Locatie/route

Adventskerk
Lindelaan 49
9404 KR Assen
Locatie/route