Ontmoeten, aandacht, elkaar scherp houden, betrokkenheid bij de wereld en bij elkaar, verdieping en bezinning.

Kerkmuziek en liturgie

Een eigen kistorgel in de Adventskerk

Uit de nalatenschap van Jo en Tine Vaandrager is in mei 2018 een kistorgel aangeschaft. Klik hier voor meer informatie en een foto.


orgel_handen_WietseIn de Adventskerk besteden we veel aandacht aan kerkmuziek in de liturgie. Wekelijks is er een met zorg samengestelde liturgie, mede geïnspireerd door de kerkelijke traditie der eeuwen. Muziek is een van de pijlers waarop de vieringen in de Adventskerk rusten.

De gemeente zingt vooral liederen uit het Nieuwe Liedboek. Daarnaast wordt geput uit andere bronnen, zoals de bundels Zingend Geloven en Gezangen voor Liturgie. De liederen worden voornamelijk begeleid op het Van Vulpen-orgel, soms ook op de Yamaha-vleugel.

Op gezette tijden werken andere instrumenten mee, zoals dwarsfluit en koperblazers.

 

SONY DSC

Musica pro Deo

Naast de reguliere kerkdiensten op zondagmorgen vinden er in de Adventskerk vieringen plaats waarin muziek een nóg grotere rol speelt dan gewoonlijk. Deze vieringen kunnen verschillende vormen hebben: een verstilde vesper, een Engelse Evensong of een cantatedienst (meestal met een cantate van Bach). Meestal vinden ze plaats op de zondagmiddagen om 16.00 uur. De cantatediensten worden verzorgd door de Asser Bach Cantategroep, voor de overige middagvieringen worden meestal goede gastkoren uitgenodigd.

Voor meer informatie zie bijzondere diensten.

Contactpersoon: mw. I. (Inge) Meinardi, tel. 0592 460618, e-mail: inge.meinardi@live.nl

Musica pro Deo is ook te vinden op Facebook, klik hier om te openen.

Recentelijk is een eerste nieuwsbrief verstuurd vanuit Musica pro Deo waarin relevante informatie wordt gedeeld over komende uitvoeringen en het programma voor het komende jaar. Klik op onderstaande knop om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

 

Adventskerk
Lindelaan 49
9404 KR Assen
Locatie/route